Karish Cui, a Huwaei Technologies Hungary technológiai igazgatója sajtótájékoztatót tartott Budapesten. Mellette megjelent Benedek Tibor, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya és Lékai Máté is, Veszprém kézilabdacsapatának és a válogatott irányító játékosa. Emellett több köz- és felsőoktatási intézmény képviselője is megjelent a nagyszabású eseményen.

„A Huawei Technologies kiemelkedően jó évet zárt tavaly Magyarországon: árbevételét közel 86 százalékkal 67,5 milliárd forintra növelte, amely eredmény lehetővé tette, hogy újragondoljuk hazai társadalmi felelősségvállalásunkat.” – mondta el Karish Cui, a Huawei Technologies technológiai igazgatója. „A világ vezető infokommunikációs beszállítójaként vállalatunk aktív szponzorációs tevékenységet folytat világszerte, amely fókuszában a távközlési, informatikai képzés és a sport támogatása állnak. Ezért kitörő örömmel tölt el, hogy itthon az oktatás támogatása mellett kibővítjük sporttámogatásunkat is az idén. Célunk, hogy összébb zárjuk a digitális ollót, népszerűsítsük a modern távközlés nyújtotta előnyöket, csökkentsük a digitális szakadékot: egy jobban összekapcsolt Magyarországot teremtsünk.” Tette hozzá a Cui. 01-1

A Huawei a hazai oktatásban is segédkezik. 250 millió forint értékben támogatta 5 év alatt és egy héttel ezelőtt írtak alá egy hosszútávú stratégiai együttműködést a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. Még 2011-ben alapították meg “A Holnap Innovatív Vezetői” címen az első egyetemi ösztöndíj programukat, mely évente 15 diák számára ad  2000$ anyagi támogatást, 5 éven keresztül. Ezenfelül 2014-ben, a Seed For the Future elnevezésű nemzetközi tehetséggondozó képzést is indítottak, mely során évente 10 egyetemi hallgató és egy oktató juthat ki, a Pekingi Egyetemre és a Huawei shenzheni központjába. Így testközelből megismerve a cég portfólióját és tevékenységét. Idén pedig tovább bővítik ezen kezdeményezéseiket. A cég szakemberei általános és középiskolások számára előadásokat tartanak a távközlés népszerűsítésére. A középpontban az okoshálózatok és a bennük rejlő lehetőségek vannak, azaz a 4G és 5G működése áll.

Az eseményen bejelentésre került, hogy a vállalat 2016-tól a Veszprém kézilabda csapatának kiemelt támogatója lesz, egyelőre egy éven keresztül. Lékai Máté elmondta, hogy a Huawei a felkészülés feltételeinek javításához járul ezzel hozzá. 03

„A Huawei 2015-től a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos technológiai partnere, amely keretében a vállalat segíti az utánpótlás-nevelést és csúcstechnológiás készülékekkel támogatja a szövetséget.” – összegzett az eseményen Benedek Tibor is, a magyar vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. – „A Huawei-el kötött, kibővített megállapodás most lehetővé teszi, hogy további tehetséges vízipólózó gyereket nevelhessünk fel utódunkként, illetve hozzájárul a riói olimpiára kijutott csapatunk színvonalas felkészüléséhez is.„ – mondta el a szövetségi kapitány.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Fülöp Zoltán
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook