Az iPhone X-nél az Apple elhagyta az ujjlenyomat-olvasót (aki esetleg nem hallott még róla), ezt pedig követte az OPPO is legújabb modelljénél, az A83-nál. A Kínában debütált készüléken sincs ujjlenyomat-olvasó, ezt is csak jelkóddal/mintával vagy arcunkkal lehet feloldani.

A fém házas OPPO A83 előlapján egy 5,7 hüvelykes HD+ kijelző található, a motorház alatt pedig egy 8 magos, magonként 2,5 GHz-en működő processzor, 4 GB RAM és 32 GB tárhely található. A gyártó nem tette közzé a processzor típusát, de a hírek szerint Helio P23-ról van szó.

OPPO A83 fekete

A hátlapi kamera 13 MP-es, de az OPPO szerint 50 MP-es fotókat is lehet vele lőni, amit valószínűleg úgy érnek el, hogy több képet lehet összeilleszteni. Az előlapon egy 8 MP-es kamera kapott helyet beépített szépítő funkciókkal.

Az OPPO A83 legnagyobb fogása a gyors arcfelismerés. A vállalat szerint a telefon 128 különböző arcvonást szkennel be és mindössze 0,18 másodperc alatt felold. A OnePlus 5T, aminél szintén baromi gyors az arcfelismerés 0,4 másodperc alatt enged be a rendszerbe. Mivel a telefon még csak most debütált, arról nincs infó, hogy mennyire megbízható a megoldás, illetve támogatja-e a mobilfizetést.

OPPO A83 arany (pezsgő)

A telefonban 3180 mAh kapacitású akkumulátor található és ColorOS 3.2 operációs rendszert futtat. Pezsgő és fekete színben lesz kapható Kínában december 29-től, az ára pedig 1399 yuan, ami nagyjából 56.000 Ft-nak felel meg.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.