A megjelenés napján a Huawei Mate 10 lite arcfelismerésre nem volt képes, azonban ezt egy szoftverfrissítés formájában megkapják a felhasználók. Hogyan is fog működni?

A Mate 10 Lite az azonosításhoz a felhasználó által készített, és a galériában tárolt fényképek alapján gyűjt információt tulajdonosa arcvonásairól. A készülék elölről, oldalról, magas vagy alacsony szögből is egyaránt könnyedén felismeri az arcvonásokat és a másodperc töredéke alatt oldja fel a kijelzőt. Az új funkció megkönnyíti a felhasználók számára a telefon kezelését még akkor is, ha a kezük éppen nedves vagy koszos, ezért nem alkalmas a képernyő megnyitására, továbbá azt is kiválaszthatják, hogy az arcképükkel vagy a kezükkel szeretnék-e feloldani a készüléket.

  • így fogalmaznak a hivatalos közleményben.

Mennyire biztonságos? Háromlépcsős azonosítási rendszer gondoskodik arról, hogy csak a telefon tulajdonosa tudja feloldani a telefont. Az adatokat chip-szinten tárolják, az algoritmus több mint ezer arcfelismerési pontot azonosít, illetve az előlapi kamerák meg tudják különböztetni, hogy a tulajdonos szemei nyitva vannak-e, illetve hogy ő van előttük vagy egy 2D-s képet tartanak oda.

A frissítés a Huawei Mate 10 lite felhasználói várhatóan február végén fogják megkapni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.