Az Oppo „almárkája”, a Realme épp most mutatta be harmadik okostelefonját és eddig ez ígérkezik a legérdekesebbnek. A Realme 2 Pro 6,3 hüvelykes FullHD+ kijelzővel és vízcsepp alakú (a Realme elnevezésében Dewdrop) notch-csal érkezik, Snapdragon 660 chipset hajtja majd és a tárhelyet tekintve a 8/128 GB-os verzióig lesz elérhető.

16+2 MP-es duál hátlapi kamerát szereltek bele, f/1.7 rekeszértékkel. Az előlapi kamera szintén 16 MP felbontású, a rekeszérték pedig f/2.0. A hátlapon találjuk még az ujjlenyomat-olvasó szenzort és a Realme logóját, de az előző két generációnál megismert gyémánt beütésű mintázat már nem jelenik meg.

Szoftvert tekintve ColorOS 5.2-t futtat a készülék, amely Android 8.1 Oreo alapokon nyugszik. Elérhetőek lesznek olyan funkciók, mint az „Easy Screenshot”, a Clone Phone vagy a Smart Play, ami például lehetővé teszi a videók futtatását a háttérben. 3500 mAh kapacítású akkut kapunk, ami egyelőre nem támogatja a gyorstöltést.

Három színben kerül piacra a telefon: fekete, sötétkék és világoskék. A készüléket legolcsóbban körülbelül 55.000 forintnak megfelelő indiai rúpiáért lehet majd megvásárolni az október 11-i megjelenés után. Ez lesz az első Realme készülék, amely Indián kívül is elérhető válik. Ennyi pénzért valóban kiváló ajánlat.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A kecskeméti GAMF-on szereztem a diplomámat műszaki menedzserként, ezért könnyen azonosulok a technikai újdonságokkal, de a telekommunikációs téma jobban vonz az ipari technológiáknál.