Az ARM ma lerántotta a leplet a prémium kategóriás okostelefonok processzorába szánt Cortex-A75 és a középszintre célzott Cortex-A55 magokat.

A Cortex-A75 16-48%-kal jobb teljesítményre képes benchmarkok alapján, mint a Cortex-A73, a Cortex-A55 esetében pedig 14-97%-os teljesítménynövekedés lehet a korábbi Cortex-A53-hoz képest.

A két új processzormag az első, melyet az ARM DynamIQ technológiájával készítettek. Ennek köszönhetően bárhogy ki lehet alakítani a klasztereket, 8 magos SoC esetében lehet 1+7, 2+6, 3+5 vagy 4+4 kiosztásban is a két típusú mag. Mivel ezeket ma mutatták be, az ARMv8.2-A architektúrával készültek, így ezek nem kombinálhatók régebbi, ARMv8-A alapú magokkal, mint például a Cortex-A73-mal vagy Cortex-A53-mal.

Ezeken felül az ARM bemutatta új Mali-G72-es grafikus gyorsítóját, mely 40%-kal jobb teljesítményre képes és 25%-kal hatékonyabb, mint a G71. Ezeket nem az ARM gyártja, hanem továbbítja a dizájnt többek között a Samsungnak, a MediaTeknek és a Qualcommnak, mint referencia.

A hírek szerint a két új processzormag és a grafikus gyorsító még idén beépítésre kerülhetnek új termékekbe, de ezek várhatók majd a Qualcomm új csúcslapkájába is, a Snapdragon 845-be.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.