A Windows RT – mely a Windows 8 ARM-alapú eszközökhöz készült verziója – nem aratott túl nagy sikert. Most viszont a Windows 10-zel újra tárgyal a Microsoft és a Qualcomm.

A Qualcomm vezérigazgatója, Steve Mollenkopf egy befektetői hívás során elárulta, hogy a Snapdragon 835 a Windows 10-et futtató hordozható számítógépekben is felbukkanhat a közeljövőben. 2017 utolsó negyedévét említette meg Steve, ekkor jelenhetnek meg az első gépek a Qualcomm processzorát használva.

A Windows RT-vel ellentétben, az ARM-alapú Windows 10-et futtató gépek már rendes, asztali alkalmazáskezeléssel fog bírni. A Microsoft az emulátort közvetlenül az operációs rendszerbe építi, így kiválóan fogják kezelni a gépek például a Photoshopot vagy a Wordöt.

Az is lehetséges, hogy az ARM-alapú gépek olcsóbbak lesznek Inteles társaiknál, de ez nem garancia. A The Verge szerint az első ilyen laptopok nem közvetlenül a Microsofttól érkeznek (Surface), hanem más gyártóktól, egyes források szerint a Lenovo már dolgozik egy ilyen gépen.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Most akkor ez egy egyedi Windows 10 csakis Qualcomm SoC-kre, vagy ez a Windows 10 Cloud Win32 emulációval okosítva?

  2. Lefordítják a windows 10-et erre a soc-ra, és van benne egy Intel emuláció. Korábban is futtattak már komplett win10-et 835-ön, és teljesen jól elmegy rajta.

Comments are closed.