Jelenleg a Huawei Kirin 970 az egyetlen rendszerchip a vállalatnál, amiben dedikált neurális feldolgozóegység (NPU) található. Ez a chip sokkal gyorsabban és hatékonyabban dolgozza fel az adatokat, ezért is lett olyan pörgős a Mate 10 Pro.

A legújabb hírek szerint a még be nem jelentett Kirin 670-ben is lesz NPU, tehát a Huawei a középkategóriába is elhozza a mesterséges intelligenciát. A lapkában ezen kívül lesz 2 db Cortex-A72 és 4 db Cortex-A53 rendszermag, ebből a szempontból ugyanaz, mint a Kirin 950, azonban az órajelekről nincs információ. 

A Kirin 670 a TSMC 12 nanométeres FinFet gyártási technológiájával fog készülni és ami külön öröm, hogy egy Mali-G72 MP12 grafikus gyorsítót is integrálnak bele, ami először a Kirin 970-ben debütált. A 6xx szériában jelenleg a Kirin 659 a legújabb lapka, ami 8 db Cortex-A53 maggal és egy Mali-T830 MP2 típusú grafikus gyorsítóval rendelkezik.

Ha tényleg ilyen tulajdonságokkal fog bírni a Kirin 670, akkor ez hatalmas előrelépést fog jelenteni és a Huawei még ütősebb készülékeket lesz képes piacra dobni a megfizethető kategóriában is.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.