Hirdetés

A Xiaomi Mi 6 áprilisban kapta meg az Android 9 (Pie) rendszer bétáját, azóta folyt a tesztelés. Most a (global verziójú) Mi 6 készülékek egy frissítés formájában elkezdték megkapni a stabil rendszert is.

Az Android 9 a MIUI 10.4.1.0 számú, 1.6 GB-os frissítéssel érkezik meg a Xiaomi Mi 6-ra. Ha valaki ilyen telefont használ, annak a következő napokban kell, hogy letölthetővé váljon a frissítés, ha jelenleg még nem az. Ha nem szeretne valaki várni, akkor először a telefon beállításai között próbálja a szoftverfrissítést lekérni. Ha ez nem sikerül, akkor a Xiaomi oldaláról manuálisan is le tudja tölteni és fel tudja telepíteni a készülékre.

Vizualitásban nem hoz változást a 9-es Androidra épülő MIUI, a felhasználói felület megmarad pont olyan, amilyen hónapok óta a MIUI 10-zel megkaptak a Xiaomi készülékei.

Abból a szempontból érdekes ez a frissítés, hogy a Mi 6-os egy viszonylag idős készülék, főleg a Xiaomi termékpalettáján. Sőt, a Xiaomi be is zárta a rá vonatkozó béta programját, mivel a főbb frissítéseket a MIUI update-ek formájában teszik elérhetővé telefonjaikon, nem pedig az androidos fő rendszerfrissítésekkel.

Megjelenésekor a Mi 6-oson Android 7 (Nougat) rendszer futott, azóta megkapta a 8-as (Oreo) frissítést is, most pedig megérkezett rá a 9-es is.

Ha érdekel, nézd meg vagy olvasd el Laci 2017-ben készített tesztjét a Mi 6-ról:

Hirdetés
FORRÁSXDA
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.