Nem telhet el hét Huawei vagy Honor hír nélkül, most iparági források erősítették meg, hogy a Mate 30 és Mate 30 Pro a 7 nm-es gyártástechnológiájú Kirin 985-öt használhatják. Az új mobil már megkapja a Balon 5000 5G modemet és várható 5G-s valamint 4G-s verzió is. A bemutató dátuma egyelőre még nem ismert, de mi októberre tippeljük.

6,71 hüvelykes OLED képernyőt kaphat, aminek a BOE lehet a beszállítója, arról hogy noccs-mentes vagy lyukasztott kijelzőre számítsunk, egyelőre nincs információnk.

Kamerákat tekintve négy szenzorról szólnak a pletykák, a pontos típusokat még nem ismerjük, de egy ToF szenzorra mindenképpen számíthatunk. A Mate 20-ban megismert négyszögletű kamerasziget várható marad és középre kerülhet a LED-es villanó.

4200 mAh kapacitású akkumulátorát viszont akár 55W-tal is tudjuk majd tölteni, hasonló technológia már a Mate X hajlítható mobilban van. A visszafelé történő töltés gyorsulhat, elvileg 10W-tal leszünk képesek tölteni az erre alkalmas eszközöket.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!