Hivatalos a Huawei Mate 40 széria bemutatásának dátuma, október 22-én érkezik a kínai cég legújabb és vélhetően legjobb okostelefonja.

Az őszi bemutatón várhatóan bemutatkozik egy új 5 nanométeres Kirin chipset és a mobilos kameratechnológiában is számíthatunk előrelépésre a P40-hez képest is. A pletykák alapján a Mate 40 és Mate 40 Pro a Kirin 9000 SoC-vel lesz felszerelve.

Az október 22-én, magyar idő szerint délután kettőkor kezdődő bemutató az új amerikai szankciók miatt sajnos egy időre akár az utolsó nemzetközi Huawei mobilpremier is lehet. Ahogy az Egyesült Államok kormánya által bevezetett szankciók miatt a Kirin 9000 is utolsó lehet a sorban egy időre a saját tervezésű és gyártású HiSilicon lapkák közül.

A kamerák terén 50 megapixeles főszenzort és 80 megapixeles ultraszéles szenzort jósolnak az XDA Developers oldalán a Mate 40-be. Az oldal szerint a Mate 40 dizájnja nagyon hasonló lesz a Mate 30-hoz, a hátlapon a kamerák elrendezése is szinte megegyezik majd annyi különbséggel, hogy a Mate 40-be szerelt sziget sokkal masszívabb lesz, így jobban kiemelkedik majd a házból.

Az október 22-i bemutató online tartja a Huawei, így bárki követheti az interneten keresztül.

Hirdetés
FORRÁSXDA Developers
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.