Hirdetés

A Mate 30 és a Mate 30 Pro az a két készülék, amelyeket nagyjából egy hónappal ezelőtt mutatott be a Huawei, ám az USA és Kína között jelenleg is zajló kereskedelmi háború miatt a készülékek Google alkalmazások és szolgáltatások nélkül jelentek meg. Noha Magyarországon és a régiónkban egy darabig még nem lesznek kaphatók, lehetőségem volt letesztelni és kipróbálni az 1100 euróba kerülő Mate 30 Prót.

A lenti videóból megtudhatjátok, hogy milyen az élet Google nélkül, milyen alternatívák vannak.

Teszt videó

Képek

Kamera

A készülékkel készült fotók teljes felbontásban a Google Drive mappánkban találhatók.

A Huawei Mate 30 Pro egy kiváló okostelefon lett és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan megvennék, de a jelenlegi helyzet okán ez most még nem lehetséges hivatalos úton. A Google szolgáltatásait (Play Áruház, Gmail, YouTube, Drive, Térkép) a magyar lakosság nagy része akár minimálisan, de használja, így noha vannak alternatív megoldások, illetve a Huawei AppGallery-jének kínálata is folyamatosan bővül, de sokak számára ez döntő érv.

Remélem, hogy megoldódik a két ország közti helyzet, jelenleg úgy fest, hogy Trump enyhíteni készül, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Mindenesetre a Mate 30 Pro nagyon jól sikerült, a kijelző vagány és kamerás fronton is fejlődött, remélem, hogy egyszer Magyarországon is kapható lesz.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.