Hirdetés

A mobilokba szerelhető processzorok nagy részét a Qualcomm (Snapdragon), a Samsung (Exynos), a Huawei (Kirin) és a MediaTeK gyártja. Utóbbi mutatta be most új rendszerchipjét, a Helio X30-at.

Az új chipset is 10 rendszermagot tartalmaz, mint a Helio X20 és X25 és a TSMC 10 nm-es FinFET technológiájával gyártották, így a MediaTeK az első a világon, mely ezt a gyártási technológiát alkalmazta, ezzel mindenkit beelőzött. A chip tartalmaz 4 db Cortex-A73 magot 2.8 GHz-re húzva, 4 db Cortex-A53 magot 2.2 GHz-es órajellel és 2 db Cortex A35 magot a kisebb feladatokhoz, mely 2 GHz-en működik.

Mediatek-Logomediatek_compressedA chipset 40 megapixeles kameraszenzorokat is támogat, a videófelvételt pedig 24 megapixeles felbontásig. Egy 16 megapixeles kamera 60 fps-sel képes rögzíteni vele, míg egy 8 megapixeles 120 fps-sel. A Helio X30 rendszermag mellé akár 8 GB LPDDR4 POP 1600 MHz RAM memóriát lehet tenni, a grafikus chip egy PowerVR 7XT, melyet már felkészítettek az érkező VR tartalmakra.

A modem Cat12-es LTE-re is képes. A Helio X30 megjelenésére készülékekben valamikor 2017 második felében számíthatunk és valószínűleg csúcskészülékekben fog helyet kapni.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.