Kevés új telefon körül volt nagyobb hype, mint a Nothing phone (1) esetében, az egyszer biztos. A cég hosszú hónapok során csepegtette a közönség számára az információt az első okostelefonjukról, amit végre hivatalosan be is mutattak július 12-én.

A készülék egy 6,55 hüvelyk képátlójú, 120 Hz-es OLED kijelzővel kapható, ami 1200 nit maximális fényerőt biztosít Gorilla Glass 5-ös védelemmel ellátva. Az ujjlenyomat-olvasó is a kijelző alá van építve. A minden oldalon szimmetrikus kávákat egy újrahasznosított alumíniumból készült keret fogja közre. A teljesítményről a Snapdragon 778G+ processzora gondoskodik, 8 GB vagy 12 GB memória és 128 GB vagy 256 GB tárhely kíséretében. Hátul 2 darab kamerával dolgozhatunk, egy 50 megapixeles fő kamerával (optikai képstabilizátorral) és egy szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögűvel. A szelfi kamera egy 16 megapixeles Sony szenzort kapott.

Régóta nem érkezett ilyen egyedi dizájn az okostelefon piacra.

A 4500 mAh kapacitású akkumulátor 33 wattos vezetékes töltést is támogat, amivel 70 perc alatt lehet teljesen feltölteni a készüléket. Lehetőségünk van 15 wattos vezeték nélküli töltésre is, valamint 5 wattos fordított vezeték nélküli töltésre. Utóbbi jól jöhet, ha a telefonról szeretnénk tölteni a Nothing Ear (1) fülhallgatónkat. Töltő itt sincs a dobozban, de a cég weboldaláról be lehet szerezni egy 45 wattos töltőfejet 13 990 Ft-ért. Maga a telefon IP53 tanúsítványt kapott, tehát csak fröccsenés álló.

A Nothing OS a gyorsaságra és a letisztultságra fókuszál, ami egészen ígéretesen hangzik.

A telefonon Android 12 alapra épülő Nothing OS (1) fut. A saját fejlesztésű OS a letisztultságra, megbízhatóságra és a gyorsaságra fókuszál (korai OnePlus flashback, valaki?), így egy közel stock android élményt hoztak létre, ami 3 évig kap szoftveres frissítést és 4 évig biztonsági frissítéseket. Az alap android élményen felül megjelenik a gyors párosítási funkció a cég saját Nothing Ear (1) vezeték nélküli fülhallgatójával vagy például egy app, amivel a Tesla elektromos autódban tudod még beszállás előtt elindítani a klímát. Akik NFT-ben utaznak, ők egy kezdőképernyős widgetben tudják megmutatni az NFT kollekciójukat, ha erre vágynak.

A fekete modellen meglehetősen hangsúlyos a hátlapi LED sor.

A Nothing phone (1) legnagyobb újdonsága viszont minden kétséget kizáróan a hátlapon található, úgynevezett “Glyph interface”, ami lényegében egy egyedi mintában elhelyezett LED csíkot takar. A menő dizájn mellett praktikus funkciókkal is ellátták ezt a LED mintát. Amellett, hogy vizuálisan is mutatja a töltés állapotát, a beérkező hívásokhoz és a különböző értesítésekhez is hozzá tudunk rendelni többféle villogási módot. Ha még ennél is menőbbek szeretnénk lenni, akkor beállíthatunk több olyan csengőhangot is, amely tökéletesen szinkronban van a hátlapi LED-ek villogásával. Kell ennél több?

A fehér modellen is jól látszik a hátlapi LED sor.

A Nothing phone (1) jelenleg fekete és fehér színben érhető el az alábbi árakon és konfigurációkkal:

8 GB RAM és 128 GB tárhely: 199 990 Ft

8 GB RAM és 256 GB tárhely: 216 990 Ft

12 GB RAM és 256 GB tárhely 239 990 Ft

Gyári tokot fekete és átlátszó színben lehet beszerezni a készülékhez 9 990 Ft-ért, a gyári kijelző védő fóliát pedig 7 990 Ft-ért. Természetesen lesz teszt a csatornán!

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.