A Qualcomm új modellel bővítette a Snapdragon 400-as szériát. A Snapdragon 450 lesz az első processzor a gyártótól, mely 14nm-es FinFET gyártási technológiával készül, ugyanis a korábbi lapkák 28nm-rel készültek.

A Snapdragon 435 utódja lesz ez a rendszerchip a középkategória alsó szegmensében. 8 db Cortex-A53-as mag teljesít benne szolgálatot, amit megfejeltek egy Adreno 506-os grafikus gyorsítóval, így a korábbi modellhez képest 25%-kal jobb grafikus teljesítményre lesz képes. A gyártási technológiának köszönhetően ráadásul 30%-kal energiahatékonyabb és támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést is.

A chip tartalmazza az X9 LTE modemet, ami 300/150 Mbps elméleti sebességre képes. Támogatja az USB 3.0-t, ezzel első körös a 400-as szériában. Egyre jobban jönnek fel a duál kamerás rendszerek, így a Snapdragon 450 ezt is támogatja, 2 x 13 MP vagy 1 x 21 MP szenzort tud kezelni, kijelzőből pedig maximum FHD-t támogat.

A partnereknek az év harmadik negyedévében kezdi szállítani a processzorokat, szóval karácsony környékén már lehetnek kézzel fogható termékek.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.