Szeptember 24-én tartotta éves State of Play eseményét a Sony, melyen konzoljuk, a PlayStation 4 volt a téma. Illetve az arra érkező játékok. Új, limitált kiadású konzol és jobbnál jobb játékok érkeznek a PS4-re az elkövetkező hónapokban.

Ezek voltak szerintem a legfontosabb bejelentések a tájékoztatón:

Megjelenési dátumot kapott a The Last of Us Part II

2020 február 21-én kerül boltokba és lesz letölthető a Naughty Dog eredetileg PS3-ra fejlesztett játékának, a The Last of Us-nak a folytatása. A kritikailag az egekig magasztalt első rész remaster változata egyébként ennek örömére most a PS Plus tagoknak ingyen letölthető PS4-re a hónapban.

A Sony kicsit kitolta a megjelenést a jövő februárral, sokan az idei karácsonyi szezonra várták a játékot. De addig is lesz időnk felkészülni lélekben a játékra, az előzetes alapján ugyanis ismét nem egy vidám történet vár majd ránk. Magyarországon magyar felirattal és menüvel jelenik majd meg a játék, mint az elmúlt években a legtöbb PlayStation 4 exkluzív.

Limitált kiadású Death Stranding PS4 Pro érkezik

A Sony a legendás Hideo Kojima új játékával és egy ahhoz készített tematikus PS4 Próval megy neki az ünnepi szezonnak. Bár a Death Strandingről nagyon sokat nem tudni, a Sony bízik Kojimában és a játék sikerében.

A november 8-i játékmegjelenés napján pedig boltokba kerül a képeken látható új PS4 Pro is, melynek dizájnját a játékban szereplő lények (szellemek?) ihlették. A kontroller pedig a szintén a játékban látható BB podok alapján készült, ennek dizájnja nekem különösen tetszik. A limitált konzolcsomaghoz a játék fizikai kiadását is megkapják majd a vásárlók.

Új játékot készít Tetsuya Mizuguchi

PS VR móddal érkezik a Mizuguchi vezette Enhance kiadó legújabb játéka, a Humanity. Az előzetes alapján nehéz lenne megmondani erről a játékról is, hogy milyen lesz. A trailer videó alapján a Battle Simulator és a Lemmings furcsa keverékének tűnik. A rövid bemutatófilm zenéje viszont nagyon tetszik nekem, remélem, hogy a játékba is hasonló aláfestés lesz majd.

Ingyenesen kipróbálható a MediEvil remake

Megérkezett a PS1 éra egyik legjobb hack-and-slack játékának, a MediEvilnek felújított demója, melyet ingyen le lehet tölteni a PS Store-ból. Ha valaki szeretné kipróbálni, annak érdemes sietnie, október 6-ig érhető ugyanis csak el a próba változat. Azok viszont, akik letöltik és kijátsszák a demót, az október 25-i teljes játék megjelenésekor egy extra sisakot kapnak majd a játékon belül.

Előzetest kapott a Call of Duty: Modern Warfare (2019) kampány

Eddig nem sokat mutatott az Infinity Ward és az Activision arról, hogy milyen lesz a kampány az idei Call of Duty-ban. Most egy nagyon szép átvezetőkből álló, viszonylag hosszú videót kaptunk a State of Play alkalmából. Az előzetesből kiderül, hogy vegyifegyverek, terroristák és nemzetközi hajsza lesz a sztori mód középpontjában. Valószínűleg világrengetően új dolgot nem kapunk majd a kampánytól, viszont végre visszatér a gyökereihez a Call of Duty és ez sokaknak meg fogja dobogtatni a szívét. Én személy szerint már nagyon várom.

A teljes játék október 25-én jelenik meg, az új kontent pedig akárcsak eddig, most is PS4-en egy héttel hamarabb lesz elérhető, mint a többi platformon.

Három év után PS4-en is elérhető lesz a Civilization VI

Először 2016-ban jelent meg PC-n, majd tavaly Nintendo Switch-en. Most, 2019 november 22-én PS4-re és Xbox One-ra is elérhetővé teszik az egyik legjobb stratégiai játékot. A PS Store-ból elérhető lesz itt is az összes kiegészítő csomag, de ezeket külön kell megvásárolnunk. A játékhoz a Nubia Civilization & Scenario Pack és a Khmer & Indonesia Civilization & Scenario Pack jár majd alapból a PS4 tulajoknak.

A teljes State of Play konferenciát ezen a linken tudjátok visszanézni:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.