Számos applikáció van a store-ok kínálatában, amelyek hasznosak lehetnek a mindennapokban. Négy alkalmazást fogunk bemutatni, amelyek egy-egy nemes célt szolgálnak.

Play to Cure: Genes in Space

Ez az alkalmazás a rákkutatásban segít a kutatóknak. Elég néhány percet játszani, és máris segítünk. Míg mi lényekre vadászunk az űrben, addig az applikáció számtalan adatot dolgoz fel, ezzel segítve a rákkutatást.

maxresdefault-2Loss of the night

Ez az applikáció a kutatás segítésére fekteti a hangsúlyt. A kutatás annak igyekszik utánajárni, hogy mindennek milyen hatása van az élő környezetre és az emberre, valamint az adott környezet fényszennyezettségét méri, ugyanis a pazarló fény károsítja a környezetet. Az alkalmazással azt vizsgálhatjuk, hogy a tartózkodási helyünkön hány csillag látszik az égen. A rendszer a kinyert adatokat a GPS-koordináták alapján tárolja, így mégtöbb információhoz jutnak a fényszennyezés mértékéről.

screen520x924NeuroRacer

A NeuroRacer egy olyan játék, amelyben egy joystickkal kell a versenyzőknek autót vezetnie egy kanyargós úton, miközben jelek jelennek meg a képernyőn. Ha a játékos meglát egy alakzatot, meg kell nyomnia egy gombot. A játék még nem került ki nyilvánosságra. A tesztidőszakban a játékot alacsony és magas amiloid önkéntesek is kipróbálják, amely azért érdekes, mert a béta-amiloid fehérjék miatt alakulnak ki a plakkok az agyban, amelyek az idegrendszert teszik tönkre. A plakkok felelősek az Alzheimer-kór kialakulásáért.

neuroracer-signSea Hero Quest

A májusban debütált játék nagy népszerűségre tett szert. Fejlesztése nemzetközi összefogásban, magyar részvétellel valósult meg. Az alkalmazás a demenciakutatást segíti elő. A játék olyannyira sikeres, hogy több mint egymillióan töltötték le, a magyarok közel százezer letöltéssel járultak hozzá a kutatáshoz. A történet szerint egy tengerész elveszíti az emlékeit, amelyeket naplóba jegyzetelt, a fia pedig útra kelve gyűjti össze a jegyzeteket, benne az emlékekkel. A játékban egy hajóval kell utazni, különböző akadályokat kerülgetve kell eljutni a célhoz.

sea-hero-quest-screenshot-1

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: