Éjjeli nyitvatartásokkal várták a játékosokat a boltok, ugyanis megjelent a várva várt GTA V. A játék 3 főhősön keresztül mutatja be Los Santos városát, az azt körülvevő hegységeket és kertvárosi környezetét. A terület hatalmas, jóval meghaladja a GTA IV-et is, és mindent kidolgoztak a legapróbb részletekig, a sivatagtól kezdve az óceán mélyéig mindent szépen megalkottak. Mindezt a nagy területet a lehető legkülönfélébb eszközökkel járhatjuk be, mint például: autók, motorok, quadok, biciklik, hajók, jetskik, helikopterek és repülők – mint az életben.

gta-v-3kutyank_is_lehet_majd_a_gta_5ben_1grand-theft-auto-v-elozetes-hd-gameteve-1-b

A 3 főszereplő Michael, Trevor, Frankie nem ismerik egymást, épp ezért 3 különböző személyiséggel azonosulhatunk, de közben történeteik során találkoznak egymással. Bármikor választhatunk közülük, éppen melyikkel szeretnénk játszani, hiszen a küldetésekben más szerepet kapnak, nem lesz ismétlés. Mindeközben a környezet melyben játszunk változott némileg elődeihez képest. Természetesen nagyban szépült a grafika a IV-hez képest egy továbbfejlesztett motor hajtja majd a játékot. Fényeffektek hatása és a látóhatár is növekedett. A mesterséges intelligencia is fejlődött, érezhetőbb lett az, hogy mindenkinek van valami dolga, azaz a várost feltöltő emberek, miközben sétálunk tenni-venni fognak körülöttünk.

1364389829 grand-theft-auto-v01 ocean-03

A játék ma jelent meg azaz szeptember 17-én Xbox 360-ra és Playstation 3-ra 16-17 ezer Ft körül. A számítógépes játékosoknak még várniuk kell a PC-s megjelenésig.

De itt még nincs vége.

ifruit_large

A GTA V megjelenésével együtt, kiadtak egy alkalmazást iOS alapú eszközökre. Az app felhasználói tulajdonképpen mikor megnyitják, a játékbeli iFruit-tal találkoznak. Ezen találkozunk egy olyan alkalmazással amelyben megalkothatjuk saját autónkat. Akár egyedi rendszámtáblákat is lefoglalhatunk a sima játékban, de még a GTA Online-ban is. Ezenkívül van még egy fontos alkalmazás benne, melyben Choppal (játékbeli kutyánkkal) foglalkozhatunk. (Igen a játékban van lehetőségünk, hogy egy kutyát neveljünk, aki sokszor kisegíthet minket a bajban.) Etethetjük, játszhatunk vele, (mint egy tamagotchi) de a lényeg hogy foglalkoznunk kell vele, hiszen így lojálisabb lesz hozzánk az éles játékban.

gta_v_chop_screens

Ez az alkalmazás ingyenesen letölthető. [appbox id697056811 appstore ]

Végezetül megosztok pár videót a PC-vel rendelkezőknek.

 

Hirdetés
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.