Az Apple nemrég kiadta a HomePod első fimrware (szoftver) verzióját, így a kíváncsi fejlesztők bele is áshatták magukat a kódba és néhány érdekes információt ki is nyertek belőle.

Egy szemfüles fejlesztő, Steve Troughton-Smith észrevett egy kódrészletet, ami arra utal, hogy az iPhone 8-ban lesz egy infra szenzor is és a BiometricKit keretrendszer segítségével a készülék képes lesz arcunk felismerésére. A projekt a Pearl ID kódnevet kapta.

Az arcalapú biometrikus feloldás már régóta pletykált funkció az iPhone 8 esetében, még az is lehetséges, hogy teljesen leváltaná a már rendszerszinten integrált Touch ID-t (szerintünk ez nem fog bekövetkezni). Az Apple keretrendszerében van jó néhány biztonsági óvintézkedés, ami megakadályozza, hogy arcunkról készült képpel is fel lehessen oldani a telefont.

Ezen felül a HomePod szoftverében találtak egy rendert az iPhone 8 előlapjáról (direkt hagyták volna benne?), ami a korábbi pletykákat erősíti meg. Az Apple vektor képeket tárol az eszközökben, így a felhasználói felület bármilyen felbontás esetén reszponzív marad. A kódban látszik az iPhone 8 kódneve is, ami a “D22”.

 

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁS9to5mac
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.