A 3GPP szervezet célja az olyan technológiák ipari szabványainak meghatározása, amelyek már a 4G/LTE után következnek. A 3GPP most meghatározta azokat az 5G specifikációkat illetve felszereléseket, amelyek majd a hálózati tornyokban és az okostelefonokban lesznek fellelhetők.

Ez azt jelenti, hogy az 5G szabványok már úgy lettek beállítva, hogy a hálózati mérnökök ugyanazon platformon dolgozhatnak valamennyi 5G-s eszköz kialakításánál. A szolgáltatások, a funkciók, a jellemzők és a szabványok beállításra kerültek a szolgáltatók, a telefongyártók és a rádiós eszközök készítőinek, hogy megfelelő 5G-s berendezéseket fabrikálhassanak.

Ha valaki úgy érzi, nagyon tud angolul és jobban beleásná magát a témába, annak a 3GPP oldalát ajánljuk további információk megszerzésére. Az 5G-nek már számos gyártó és szolgáltató elkötelezett híve lett (T-Mobile, AT&T, Samsung, ZTE, Sprint, Telefónica, Verizon, Sony, Nokia, MediaTek, Huawei), szóval nem kizárt, hogy már 2018-ban érkezni fognak ilyen eszközök a piacra. Ti mit vártok az 5G-től?

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt