Körülbelül egy hónapja több kép is látott napvilágot a Huawei P30-ról és a P30 Próról, azonban akkor még sok információt nem tudtunk a mobilokról. Most újabb fotók szivárogtak ki, valamint már specifikációk terén is okosabbak lettünk.

A P30 esetében a jack csatlakozó mellett egy USB-C csatlakozót, mikrofont és hangszórót is találunk. Az olcsóbb testvéréhez hasonlóan a P30 Pro is rendelkezik egy USB Type-C porttal és szintén egy mikrofonnal az alján, azonban 3,5 mm-es jack-csatlakozó nem lesz rajta, a helyet inkább a SIM és a microSD kártya slot kapta meg.

Huawei P30

A Huawei P30 korábban három színben – fekete, auróra és jégfehér – volt látható. A jelenlegi képek azt sugallják, hogy ezen színek mellett a P30 Pro akár piros színárnyalatban is kapható lesz.

A korábbi pletykák alapján a P30 Pro 8 GB RAM-mal és 128 GB, 256 GB, illetve 512 GB-os belső tárhellyel bír majd, amely nanoSD kártyával bővíthető lesz. Ezzel szemben a P30 mindössze egy konfigurációval kerülhet majd piacra, 6 GB + 128 GB-os verzióra számíthatunk.

A P30 és a P30 Pro is Kirin 980-at rejt majd magában Android 9 Pie rendszerrel párosulva.
A P30 Prón összesen négy kamerát találhatunk majd: egy szokásos elsődleges lencsét, valamint egy széles látószögű kamerát, a harmadik kamera egy új periszkóp-szerű zoomrendszerrel büszkélkedhet, amely akár 10x-es zoomot is elérhet. A negyedik pedig egy úgynevezett ‘Time-Of-Flight’ (ToF) érzékelő, amely javítja a bokeh minőségét és a lézeres autofókusz rendszert is.

A sima P30 nem rendelkezik majd a ToF kamerával, a periszkóp lencse helyett egy teleobjektív díszeleghet a mobilon, amely ötszörös zoomra képes. A két zászlóshajó és a Huawei P30 Lite március 26-án, Párizsban debütál majd, a szállítás pedig április 5-én indul, legalábbis az eddigi hírek alapján. Árakról még nincsenek információk.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: