Körülbelül egy hónapja több kép is látott napvilágot a Huawei P30-ról és a P30 Próról, azonban akkor még sok információt nem tudtunk a mobilokról. Most újabb fotók szivárogtak ki, valamint már specifikációk terén is okosabbak lettünk.

A P30 esetében a jack csatlakozó mellett egy USB-C csatlakozót, mikrofont és hangszórót is találunk. Az olcsóbb testvéréhez hasonlóan a P30 Pro is rendelkezik egy USB Type-C porttal és szintén egy mikrofonnal az alján, azonban 3,5 mm-es jack-csatlakozó nem lesz rajta, a helyet inkább a SIM és a microSD kártya slot kapta meg.

Huawei P30

A Huawei P30 korábban három színben – fekete, auróra és jégfehér – volt látható. A jelenlegi képek azt sugallják, hogy ezen színek mellett a P30 Pro akár piros színárnyalatban is kapható lesz.

A korábbi pletykák alapján a P30 Pro 8 GB RAM-mal és 128 GB, 256 GB, illetve 512 GB-os belső tárhellyel bír majd, amely nanoSD kártyával bővíthető lesz. Ezzel szemben a P30 mindössze egy konfigurációval kerülhet majd piacra, 6 GB + 128 GB-os verzióra számíthatunk.

A P30 és a P30 Pro is Kirin 980-at rejt majd magában Android 9 Pie rendszerrel párosulva.
A P30 Prón összesen négy kamerát találhatunk majd: egy szokásos elsődleges lencsét, valamint egy széles látószögű kamerát, a harmadik kamera egy új periszkóp-szerű zoomrendszerrel büszkélkedhet, amely akár 10x-es zoomot is elérhet. A negyedik pedig egy úgynevezett ‘Time-Of-Flight’ (ToF) érzékelő, amely javítja a bokeh minőségét és a lézeres autofókusz rendszert is.

A sima P30 nem rendelkezik majd a ToF kamerával, a periszkóp lencse helyett egy teleobjektív díszeleghet a mobilon, amely ötszörös zoomra képes. A két zászlóshajó és a Huawei P30 Lite március 26-án, Párizsban debütál majd, a szállítás pedig április 5-én indul, legalábbis az eddigi hírek alapján. Árakról még nincsenek információk.