Az Apple elég sok mindent bejelentett tegnap, kezdve az új iPad Próktól a Macbook Airig. A Mac mini is végre valahára frissült, kérdés, megéri-e rááldozni a nehéz munkával összekuporgatott végösszeget?

Nos, az új eszköz a korábbiaknál hatékonyabb hűtést kapott, 100%-ban újrahasznosítható alumíniumból készült és szürke színben vásárolható meg. A konfiguráció az Intel nyolcadik generációs i3-as processzorától indul és egész az i7-es verzióig fejleszthető.

Ezek nem mobilos lapkák, de a pontos típusokat nem említették a bemutatón. Az elődnél 60%-kal erősebb lett grafikus teljesítményben, 5x jobb úgy összességében, ami annyira azért nem durva, mivel négy év telt el a mostani frissítésig.

Akár 64 GB-nyi RAM-mal is kérhető a Mac mini, 128 GB-tól egészen 2 TB-os SSD-ig lehet választani a tárhelylehetőségek között. Hátul van 10 Gbps-os Ethetnet, HDMI, 2 db USB és 4 db Thunderbolt 3 csatlakozó, a 3,5 mm-es jack sem maradt el.

A T2-es biztonsági chip még az érdekes, így a kütyü összekapcsolható a Macbookkal is. Az értékesítés november 7-től kezdődik, az alamodell 314 990 forintba, a durvább, hatmagos i5-ös pedig 434 990 forintba kerül itthon.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt