Hirdetés

Az Apple a pandémia hatására már egy jó ideje kizárólag virtuálisan tartja meg a hagyományos termékbemutató eseményeit, és ezzel nincs is semmi baj. A cég ráadásul új szintre emelte a virtuális műsorainak produkciós minőségét, így különösen jó élmény végignézni egy ilyen bemutatót. Na de lássuk, hogy mi is várható az idei első eseményen az eddig kiszivárgott hírek alapján, amelyet magyar idő szerint március 8-án 19 órától lehet követni többek között az Apple honlapján vagy a cég hivatalos YouTube csatornáján.

Nem egy, hanem akár három új eszköz megújított verziója is bemutatkozhat most. Az iPhone SE harmadik generációja szinte biztos megjelenik, egy frissített iPad Air is valószínűsíthető és legalább egy új Apple szilíciumchippel felszerelt Mac is megmutathatja magát.

iPhone SE 5G

Az utoljára 2020-ban frissített készülék sokakat megnyert kedvező árával és retró megjelenésével. Az idei modell úgy tűnik nem módosít a még az iPhone 8-tól kölcsönzött dizájnon, ugyanúgy marad a Touch ID-s home gomb és a mai trendekhez képest meglehetősen apró, 4,7 hüvelyk képátlójú LCD kijelző. A jelenlegi készülék fekete, fehér és piros színben elérhető, valószínűleg ezek a színek az új SE-nél is megmaradnak.

A változatlan megjelenést ellensúlyozzák majd a telefon belsejében végzett fejlesztések. Nem kizárt, hogy a frissített modell megkapja az iPhone 13-ban is dolgozó A15 processzort, ami óriási teljesítmény-növekedéssel és energiatakarékosabb működéssel járhat. A választható tárhely feltehetőleg 64 GB-ról indul, de akár 128 vagy 256 GB-os modellre is számíthatunk. Nagy újításként érkezhet még az 5G is a készülékbe, amivel ez a telefon válik a legolcsóbb 5G képes iPhone-ná a teljes kínálatban, valószínűleg változatlanul 399 dolláros indulóáron.

iPad Air

Ahogyan az idei iPhone SE frissítés esetében, úgy az új iPad Airnél is kizárólag belső fejlesztésekről szóló hírek láttak napvilágot. A cég igyekszik a tavaly ősszel bemutatott hatodik generációs iPad mini szintjére hozni az Airt, méghozzá az A15 processzor és az 5G hozzáadásával. A szelfikamerát is valószínűleg frissítik egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű modellre, amely így elérhetővé teszi az Apple Center stage funkcióját ezen a tableten is. A fejlesztések ellenére ugyanúgy 599 dolláros kezdőárral számolhatunk a 64 GB-os modellnél.

Mac mini

Az Apple még 2020-ban szerelte fel az alacsonyabb specifikációval rendelkező Mac minijét a forradalmi M1-es processzorával. A kiszivárgott hírek arra engednek következtetni, hogy idén kerül sor a még mindig Intel processzorokkal szerelt „high-end” Mac minik Apple Siliconra való frissítésére, amiket a mostani eseményen mutathatnak be. A gépek az új generációs Macbook Pro laptopokban debütált bivalyerős M1 Pro és M1 Max processzorokat kaphatják meg, amelyek nagyon sok profi felhasználó szívét dobogtathatják meg.

Új iPhone szilikon tok színek

A pletykák szerint várhatóak még új színben kapható szilikontokok is az iPhone 13-hoz. Az új tokok világoskék, sötétzöld, narancssárga és citromsárga színekben pompázhatnak. Könnyen lehet, hogy ezekről nem is esik szó a prezentációban, hanem csak hozzáadják a webáruház kínálatába az esemény után.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.