Az új iPad Pro készülékek mellett két másik termékét is frissítette, illetve feljavította ma szép csendben az Apple.

Bejelentette az Apple az új iPad Prót

A fontosabb frissítés és egyben a feljavítás az általam és korábban Laci által is használt MacBook Airt érte. Az első dolog, hogy a gép bemutatása óta eltelt 12 évben először az alapmodell eddigi 128GB-os SSD tárhelyét megemelték 256GB-ra. A második pedig, hogy a Butterfly Switch-es billentyűzetet búcsút mondtak itt is, mint a 16 hüvelykes MacBook Próban. A helyére a Magic Keyboardnak elnevezett klaviatúra került, mely lényegében a korábbi — értsd: jól bevállt — ollós mechanikát használja a beragadós, beporosodós pillangó helyett. A Magic Keyboard esetén 1 milliméteres a billentyűút.

A gépek hazai ára 410 ezer forintról indul, ami 20 ezer forinttal olcsóbb, mint a korábbi két év MacBook Air alapmodellek ára volt.

Processzor terén is történt frissítés, bár ez felfogható kisebb visszalépésként is akár. A tizedik generációs Intel chipek kerültek az új Airekbe, ám már nem Core i5-össel, hanem i3-ssal szerelték az alapmodellt. Ha valakinek szüksége lenne nagyobb teljesítményre, az Core i7-ig és 2TB-nyi SSD-ig bővítheti a gépet, ám akkor az ár 800 ezer forint fölé csúszik, annyiért pedig lehet érdemesebb már a Pro szériában nézelődni dedikált videokártyával és több porttal.

Csatlakozók terén természetesen nem történt változás, ahogy a gép többi paramétere is maradt a korábbi generációkból megismert.

A Mac Minik esetében az upgrade nem ilyen jelentős. Ott az Apple az SSD-k méretét cserélte. Az eddigi választható 128 vagy 256 gigabájt helyett most már a 256-os és 512-es opciók közül lehet a vevőknek a neki tetsző Minit hazavinnie. Az árak az Egyesült Államokban nem változtak, a hazaiak viszont igen. Vélhetően a gyenge forint árfolyam miatt 15 ezer forinttal emelkedett az új Mac Minik ára az előzőekhez képest.

Az Apple magyar oldalán már megvásárolhatók az új Macek, szállítási időre 1-2 hetet írnak.

Hirdetés
FORRÁSAppleBlog
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.