A Google Pixel mobilok harmadik generációja már a küszöbön van, de még mindig nem nevezhetjük hivatalosan is létező okostelefonnak. Most egy igazán szaftos sztorival készültem nektek, ugyanis egy ukrán eladó 2000$-ért árulja a vélhetően lopott Pixel 3 XL készülékeket.

Nemrégiben igen jó minőségű fotók és hands on videók kerültek fel az internetre és ahogy a 9to5Google kinyomozta, mindegyik egyetlen forráshoz, egy bizonyos Luchkov nevű ukrán bloggerhez vezet, aki a Telegram leírása alapján a Wylsacom Mediával dolgozik együtt (tőlük szivárogtak ki a jó minőségű fotók a Pixel 3 XL-ről).

A rozetked.me és a mobile-review.com weboldalán is megjelent a mobil, utóbbin komplett tesztet olvashatunk a még be sem jelentett készülékről. Vannak kameraképek, üzemidő teszt és minden, ami szem-szájnak ingere. Az is kiderül, hogy a Pixel 3 XL kamerája csak [email protected] képes videót rögzíteni.

The “notch” is real

A korábban említett ukrán blogger Telegramon árulja a készülékeket és darabjáért 2000$-t kér el, ami nagyjából 560.000 Ft-nak felel meg. Eszelős ár, nyilván nem ez lesz a Pixel 3 XL hivatalos ára. A 9to5Google-nek egy megbízható olvasó küldte el az eladóval lebonyolított beszélgetést, amiből annyi derül ki, hogy a mobilból már csak három darab maradt neki, fizethet PayPallal vagy Bitcoinnal.

Az egyelőre nem tisztázott, hogyan jutott az eladó a készülékekhez. Tudván, hogy vélhetően lopott termékekről van szó, próbálják fű alatt csinálni, de ami a lényeg, hogy a szivárgások valósak voltak és noha ez még ‘pre-production’ termék, nevezhető előgyártmánynak is, ilyen lesz a tömeggyártott Pixel 3 XL is és így nem sok meglepetés marad a Google bemutatójára. Az ügyet egyébként a Google és a Foxconn is vizsgálja.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.