Hirdetés

Ellepték a fórumokat a Google Pixel 3-as készülékek tulajdonosai, akik arról számolnak be, hogy telefonjuk egyszer csak kikapcsolt és azóta se kép, se hang. Egyelőre nincs magyarázat és megoldás sem arra, hogy mi okozhatja a Google sajátmárkás mobiljainak hirtelen halálát.

A Google saját fórumain és a Redditen is többen arról írtak, hogy a készülékek egyik pillanatról a másikra kikapcsoltak és EDL módba léptek, ami lehetetlenné teszi új szoftver telepítését vagy akár a bootloader elérését. A mobilok sem adb, sem fastboot eszközként nem hajlandók működni, ráadásul a Google nem biztosította egyelőre a szükséges image fájlt sem, amivel elvileg újraflashelhető lenne a mobil a Qualcomm Product Support Tool nevű program és egy PC segítségével.

A téglásodást okozhatta hardverprobléma vagy egy elbaltázott biztonsági frissítés is. A Google egyelőre nem kommentálta a dolgot, viszont mivel Pixel 3-as telefonok már kifutottak a garanciából, így nehéz helyzetbe kerülnek azok, akiknek ilyen telefonja van és esetleg náluk is fellép a hiba. Különösen fájó lehet úgy, hogy hamarosan megjelenik az Android 12, ami elvileg még támogatta volna a 3-as szériás Pixeleket.

(Címlapkép: Egy Pixel 3 és egy 3 XL egymás mellett)

Hirdetés
FORRÁSMobilaréna
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.