Végre! Hivatalosan is bemutatkozott a Google Pixel 3 és a Google Pixel 3 XL, ám nem minden téren hoztak olyan előrelépést, amire a kedves vásárló számítana.

Kijelző

A Google Pixel 3 XL elején egy 6,3″-es, 1440 x 2960 pixeles OLED panel kapott helyet, a kistestvére esetén viszont 5,5″-es képernyővel és 1080 x 2160 képponttal kell megelégednünk. A notch/szenzorsziget minden eddiginél mélyebb, nagyobb lett, ezt nehéz azért megmagyaráznia még a keresőóriásnak is.

Közös tujlajdonság a HDR-támogatás és az Always On mód, utóbbi már zenehallgatás esetén is aktiválódik. Elöl-hátul Gorilla Glass 5 üveget találunk.

Akkumulátor

A Google Pixel 3 XL 3430, a Pixel 3 pedig 2915 mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Új fícsör a vezetékmentes töltés, a Pixel Stand 10 wattos etetést ígér, ez olyan gyors, mint a Pixel 2 vezetékes megoldása. Az állvány segítségével a Google Home-hoz is csatlakoztatható a két telefon. Madzaggal is lehet pumpálni a naftát, 15 perc 7 órányi használatot jelent.

Kamera

12,2 megapixeles kamerát kapunk a hátlapon, a Pixel 2-nél jobb szenzort kapott, illetve adott optikai képstabilizálás, az f/1,8-as rekeszérték és természetesen AI rásegítés, valamint a Photobooth mód. A Google szoftveresen nagyon komoly munkát végez, a Pixel 3-ban lesz éjszakai mód is, illetve a szoftver kezünk mozgását küszöböli ki digitális zoom esetében, így a zoomolt fotók sokkal élesebbek, minőségibbek lesznek.

Továbbra sincs [email protected], ez a képkockaszám csak 1080p-ben áll rendelkezésre. Szelfizni 8 megapixelben lehet, két ilyen szenzor is található itt, egy 97 és egy 75 fokos látószöggel rendelkező variáns.

Külső-belső

IP68-as minősítést kapott a Google Pixel 3 és testvére is, és a fekete, valamint fehér mellett rózsaszín árnyalatban is megvásárolható mindkettő. Belül Snapdragon 845-ös lapka dolgozik, ám gyári Android 9.0 Pie ide vagy oda, elég csalódás, hogy csak 4 GB RAM került a mobilokba. 64/128 GB-os adattárolóval vásárolhatók meg, microSD bővíthetőség nincs.

Ár

Október 19-től kaparinthatók meg a mobilok Amerikában, November 2-től pedig Európában. A Google Pixel 3 ára 850 és 950 euró, a Pixel 3 XL pedig 950 és 1050 euróba kerül majd.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt