A Huawei nemrég rántotta le a leplet új, P20-as készülékeiről, a hazai eladási számok pedig igen biztatóak. A Huawei P20 Lite-ot és a P20 Prót már mi is teszteltük, a vállalat közleménye és a videóink alatt kommentelők is igen népszerűek a készülékek.

A Huawei adatai szerint a P20 és P20 Pro az első két hónapban 76%-kal szárnyalta túl a tavalyi P10-es modellek eladásait. Ami még szintén érdekes, hogy a magyar vásárlók színvariációt tekintve leginkább a színátmenetes “Twillight” fantázianevű modellt keresik.

A Huawei P20 széria nem csak Magyarországon, de a környező országokban is igen népszerű, különösen erős jelenlétük van Spanyolországban, Németországban és Olaszországban is, a globális piaci részesedésük 2018 első negyedévében 11,8% lett.

Ament Amarilla, a Huawei Marketing Igazgatója elmondása alapján a készülékek leginkább az AI funkciók miatt olyan népszerű.

“A készülékek kiugró sikerét elsősorban a mesterséges intelligencia által vezérelt, különleges funkcióknak tulajdonítjuk, amivel új szintre emeltük az okostelefonos fotózást. A Huawei folyamatosan arra törekszik, hogy maximálisan kielégítse a fogyasztói igényeket, ehhez pedig ismerni kell a felhasználók szokásait, preferenciáit. A kutatás eredményeiből választ kaphatunk arra, hogy mit tudnak az emberek a mesterséges intelligenciáról és szükséges-e jobban edukálni őket, vagy éppen eloszlatni a félelmeiket a témával kapcsolatosan.”

– mondta

Amennyiben szeretnéd megtapogatni a Huawei új készülékét, úgy látogass el a vasárnap, május 13-án megrendezésre kerülő Veletech kiállításra, ahol a P20 széria mellett Magyarországon elsőként a Huawei Mate RS Porsche Design is megtekinthető lesz.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.