A Huawei nemrégiben bejelentette, hogy néhány készüléküket kéthavonta rendszeresen frissítik majd és ezek a frissítések nem csak az aktuális havi biztonsági csomagot, hanem új funkciókat, hibajavításokat és fejlesztéseket is tartalmazni fognak.

Akárhogy is nézzük, az androidos mobilokra elképesztően lassan jönnek a Google által kiadott biztonsági csomagok és új verziók, még 2018-ban is láthattunk Android 7.0 Nougat operációs rendszert futtató okostelefont megjelenni, pedig már az Android (9.0) P rendszert fejlesztik.

A Google szorgalmazná a gyártókat, hogy a frissítések hamarabb megérkezzenek és úgy néz ki, hogy a Huawei próbálkozik is lépést tartani. A következő modellekre ígérnek kéthavi rendszeres frissítést:

  • Huawei P10, P20, P20 Pro
  • Huawei Mate 9, Mate 10, Mate 10 Pro
  • Huawei Nova 3e, Nova 2 Lite, Nova 2i

A Huawei azt is hozzátette, hogy a fenti készülékekre még július vége előtt elindítják az első csomagokat, amelyek egyébként arcfelismerési funkcióval is bővülni fognak.

Huawei P20 Pro

Ezek az infók Larking Huangtól, a Huawei Ausztrália fogyasztói üzletágának ügyvezető igazgatójától származnak. Természetesen nem a Huawei az egyetlen gyártó, aki próbál felzárkózni, a OnePlus is beígérte, hogy a készülékeket (a OnePlus 3-mal kezdve) a bemutatástól számított két éven át folyamatosan frissítik, illetve három éven át megkapják a biztonsági frissítéseket.

Az ígéret szép szó és a Huawei elég sok készüléket fog még idén piacra dobni, reméljük, hogy az új mobilokra is tudják ezt tartani.

Hirdetés
FORRÁSAndroidHeadlines
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.