Úgy tudni, hogy a Samsung dolgozik a szoftverfrissítésen, mellyel a nemrég bemutatott Galaxy S20 termékcsalád telefonjai megkapják a 120Hz-es képfrissítés lehetőségét 1440p-s WQHD+ felbontás mellett is.

A jelenleg elérhető beállításokkal csak 1080p-s vagy FHD+ felbontás mellett engedélyezi a Galaxy S20 a 120Hz-es képfrissítést. Az egyelőre nem tiszta, hogy a szoftveres korlátozást miért vezette be a Samsung, az akkumulátoros üzemidő- vagy teljesítmény javítása miatt. Ezért lehet, hogy alapból a Samsung csúcstelefonjainak a felbontása is “csupán” FHD+-ra van beállítva, hiába képes a kijelző a WQHD+ megjelenítésre is.

Max Weinbach információi alapján az Android Headlines most azt írja, hogy a Samsung dolgozik a szoftveres frissítésen, azonban egy és három hónap közötti intervallummal kell számolni, mire elkészülnek vele.

A Galaxy S20-as széria március 6-án kerül a piacra, az előrendelések február 21-től kezdődnek.

Arról, hogy miért jobb a nagyobb képfrissítés a telefonokban Laci a OnePlus 7 Próról készített videójában is beszélt, érdemes megnéznetek:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.