Hirdetés

Rájár a rúd a Samsung aktuális csúcs-csúcstelefonjára. A hibás és megbízhatatlan autofókusz, illetve a túlmelegedős probléma után most sok Exynos 990-es variánsú S20 Ultra tulaja jelentette, hogy telefonjuk kijelzője bezöldült.

A Samsung közösségi fórumain képeket is találni, amin összehasonlítják egy jó és egy Hulkká vált zöld S20 Ultra kijelzőjét. De a fórumok mellett a Sammobile oldalának is sikerült rekreálnia a zöldülős problémát. A zöldülésért az áprilisi biztonsági frissítő csomag a felelős bűnös, melyet nemrég adott ki a Samsung.

Mi történik?

Nem kell nagyon aggódni, nem algásodik a telefon, de azért nem is egyszerű a helyzet. A zöld elszíneződés a fórumozók szerint akkor jön elő, ha a telefon képfrissítése 120Hz-re van állítva, a fényerő pedig 30% alá megy.

Másik okként többen felhozzák, hogy ha a telefon töltöttsége 5% alá esik, a készülék hőmérséklete 40 Celsius fölé megy és bár ekkor a szoftver automatikusan visszavált 60Hz-es képfrissítésre, a zöldség ugyanúgy megjelenik.

A Sammobile tesztje során 60%-os akkutöltöttséggel és bőven 40 fokos hőmérséklet alatt is sikerült rekreálni a zöldülést, elég volt hozzá levenni a fényerőt.

Az Android Authority szerint a probléma nem minden telefont érint és teljesen inkonzisztens, hisz a kijelző automatikusan bezöldül 60 és 120Hz-en is, az egyetlen közös pont a hibát észlelők esetén az alacsony fényerő.

Mit lehet tenni?

A Samsung azt tanácsolja, hogy csináljon egy gyári visszaállítást és törölje az alkalmazások gyorsírótárát mindenki, akinél megjelent a zöldülős probléma. A fórumok szerint azonban ez nem oldja meg a problémát, így egyelőre csak várni lehet egy javító frissítésre a cégtől.

A zöldülés csak a Samsung saját gyártású Exynos 990-es CPU-jával szerelt telefonjain jelent meg.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.