Dél-koreai forrásokra hivatkozva azt írja a SlashGear, hogy jóval kevesebb Samsung Galaxy S20-at tudott értékesíteni a gyártó, mint tavaly az S10 széria mobiljaiból. Ennek természetesen van köze a Covid-19 járványhoz, ám ugyanennyire hibás maga a Samsung is a dologban.

A Samsung szerint Dél-Koreában, ahol az egyik legfertőzőbb a koronavírus-járvány, az emberek nem mennek boltokba, így nem tudják kipróbálni a készülékeket, ami vásárlásra bírná őket. Az első nap Koreában idén feleannyi fogyott az S20-szériából, mint egy évvel korábban az S10-ből. Ráadásul ott a szolgáltatóktól is kisebb támogatást kapott a Samsung, így az eleve irreálisan magas árcédula a szolgáltatói kínálatban sem lett sokkal alacsonyabb. Az, hogy a szolgáltatók miért döntöttek így, egyelőre nem nyilvános, a magas induló ár azonban egyértelműen a Samsung hibája.

Ahogy az is, hogy a cég elszámolta magát a legkeresettebb modellel kapcsolatban. A Slashgear forrásai szerint a Samsung ugyanis azt várta, hogy az S20+ lesz a legkelendőbb a három modell közül. Ehelyett azonban megjelenés után a legolcsóbb S20, előrendelésben pedig az S20 Ultra fogyott legjobban.

Tavaly is hasonló történt egyébként az S10 és S10+ modellekkel. Ennek következménye volt, hogy rengeteg készlet maradt a telefonokból és az erősnek mondható start után döcögősen teljesítettek a piacon. Ez pedig egyértelműen annak tudható be, hogy egyszerűen túl magas induló árakkal dolgozik a Samsung, amikor a világpiacon olyan konkurenciával kell játszania, mint a Xiaomi vagy tavaly még a Huawei.

Kíváncsian várjuk, hogy hosszú távon hogyan fognak teljesíteni az S20-as modellek. Szerintetek megéri ennyit fizetni egy androidos telefonért?

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.