Hirdetés

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy megjelent a One UI 5.1, ekkor érkezik a korábbi mobilokra.

Az új rendszer a Galaxy S23 szériával debütált, most azonban számos korábbi mobil megkapja, többek közt a Galaxy S22 széria, a Galaxy S21 széria, sőt, a Galaxy S20 széria is, valamint a Galaxy Z Fold4 és a Galaxy Z Flip4 is. A Galaxy Z Fold3 és a Z Flip3 sem marad ki, azokra a következő hetekben várható.

Megjelent a One UI 5.1, ekkor érkezik a korábbi mobilokra - továbbfejlesztett képfeldolgozás

A vizuális újdonságokon túl még több személyre szabási lehetőséget hoz a frissítés, ráadásul kamerás újdonságok is vannak.

Kamerás újdonságok

A Galaxy Kamera alkalmazásban elérhetővé válik közvetlenül a Profi RAW, vagyis az Expert RAW funkció, amit a Galaxy S22, az S22+, az S22 Ultra, a Z Fold4, az S21 Ultra, a Z Fold3, az S20 Ultra, a Note20 Ultra és Z Fold2 támogat.

Továbbfejlődött a mesterséges intelligencia által működtetett képjavító funkció is, amely korrigálja a fényerőt, finomítja a képkockákat és ellenfényben is képes színkorrekcióra, ráadásul eltávolíthatóvá válnak a nemkívánatos árnyékok és tükröződések is, amely újdonság a tárgyeltávolító eszköz segítségével használható.

A Galériában is könnyebben navigálhatunk, egyszerűbbé válik a megosztható családi albumok létrehozása a Samsung fiók segítségével. A Galéria képes felismerni a képeken szereplő személyeket, akikről további képeket tekinthetünk meg, illetve javaslatokat tesz a családi albumhoz való hozzáadásra is.

Megjelent a One UI 5.1, ekkor érkezik a korábbi mobilokra - új időjárás widgetSzemélyre szabott felhasználói élmény

Az új dinamikus időjárás widget az időjárási körülményeknek megfelelően változtatja megjelenését, az Üzemmódok és rutinok pedig kibővültek. Az egyéni háttérképpel, csengőhanggal, az érintésérzékenység, valamint a betűtípusok beállításával még inkább személyre szabható a rendszer.

Megjelent a One UI 5.1, ekkor érkezik a korábbi mobilokra - intelligens javaslatok

Az intelligens javaslatok widget okosabb lett, mostantól Spotify ajánlásokat is képes megjeleníteni, ehhez azonban Spotify Premium szükséges.

Megjelent a One UI 5.1, ekkor érkezik a korábbi mobilokra - multivezérlés

Ökoszisztéma

Kibővül a Multivezérlés, melynek köszönhetően a Galaxy tabletek és az okostelefonok között, valamint a Windows rendszerű számítógépekkel még hatékonyabban működnek együtt a Samsung eszközök. Az egeret, billentyűzetet mostantól bizonyos Galaxy telefonokkal is megoszthatjuk, ahogy a vágólapot is, sőt, akár képet is áthúzhatunk egyik eszközről a másikra. A Samsung Internetet használva telefonról pedig átküldhetőek Windows rendszerű számítógépre az aktuálisan megtekintett weboldalak.

Ti várjátok már a frissítést?

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.