Ha hihetünk a szemünknek, akkor a Samsung Galaxy S8 palettája egy érdekes funkcióval fog bővülni. Emlékeztek a Microsoft Continuum-ra?

A Microsoft úgy gondolta, hogy vannak már olyan erősek az okostelefonok, hogy mindennapi feladatokra asztali számítógépként is használhassuk őket (persze maga a koncepció korábbra nyúl vissza), ezért egy dokk segítségével, plusz néhány kábellel szinte teljes értékű Windows PC-t lehetett varázsolni Lumia készülékünkből. Nos hasonlón dolgozik a Samsung is, erről egy prezentációs slide szivárgott ki, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy valós, de ha igen, akkor ezt Samsung Desktop Experience-nek fogják hívni.

Ahogy a képen látszik, a Galaxy S8 kábelen keresztül a monitorhoz lesz kötve, a perifériák pedig vélhetően Bluetooth-on keresztül csatlakoznak a mobilhoz. Így kényelmesebb lehet a munka, teljes asztali környezetet kapunk, több ablakot használhatunk egyszerre, értelmet nyer a multitaszking. Kinagyítva nagyjából így nézhet majd ki:

Nos egyelőre nem mondhatjuk azt, hogy ez biztos, viszont ez egy jó funkció lehet a népszerűséghez vezető úton.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.