A Samsung már egy ideje elérhetővé tette az Android 8.0 Oreo rendszert a Galaxy S8 és S8+ készülékekre, azonban régiótól függ, hogy kinek mikor dobja fel a készüléke a frissítést. Ha már tűkön ülsz és nem tudsz tovább várni, követve a lépéseket, te is telepítheted az S8-adra.

UPDATE! A SamMobile oldalára felkerült a magyar XEH szoftver, illetve sokaknak ma este feldobta a telefon az OTA frissítést. Ellenőrizzétek!

Mielőtt belevágunk, nagyon fontos, hogy mindenki saját felelősségre csinálja ezt meg, ugyanis hiába raksz fel gyári szoftvert, ha nem sikerül és szervizbe jut a telefon, akkor könnyen mondhatják azt, hogy bocsi, babráltál a rommal, így fizetős lesz, de elvileg ha a Knox állapota nem változik ‘0’-ról, akkor nincs baj. Ezt Download módban láthatod a „Warranty Void” pontnál. Szóval ezt csak akkor csináld végig, ha nem félsz a garancia elvesztésétől és ha nem tudod kivárni, míg a telefon dobja fel az OTA frissítés lehetőségét.

Hangsúlyozom, hogy csináljatok biztonsági mentést a SmartSwitch segítségével, hogy azt később vissza tudjátok majd tölteni és persze hogy ne vesszen el adat.

Amire szükséged van:

Első lépés: Oreo letöltése számítógépre

Töltsük le először is az Android Oreót számítógépre. A SamMobile.com-on írd be a telefonod modellszámát (pl. SM-G950F). Az látható, hogy nincs fent még magyar régiójú Oreo rendszer, így gyakorlatilag mindegy melyiket töltöd, célszerű azért európai országot választani, mondjuk Csehországot vagy Romániát. A SamMobile-ról nagyon lassan jönne le a szoftver, ezért van a SamFirm nevű program.

SamFirm

Ide két dolgot kell beírni. A készülék modellszámát és a régiókódot. Utóbbit a SamMobile oldalán láthatod, ha megnézed az egyes szoftverek linkjét, a modellszám után ott van a három karakterből álló régiókód. Románia esetében ez ROM, Csehországnál pedig ETL. Ha ezt beírtad, akkor ‘Check Update’ és ha megtalálta, akkor indulhat a letöltés. Amennyiben hibára fut a végén, vedd ki a ‘Check CRC32’ alól a pipát.

Ha letöltötted, akkor tömörítsd ki egy mappába a letöltött fájlokat.

Második lépés: Odin és Download mód

Indítsd el az Odint, majd kapcsold ki a mobilt. Ezután Download módba kell tenni, amit úgy tehetünk meg, hogy nyomjuk hosszan a bekapcsoló+Bixby+hangerő le gombokat addig, míg fel nem villan a kijelző, ezután engedjük el őket és nyomjuk meg a hangerő fel gombot egyszer. Ez már a Download mód. Csatlakoztassuk számítógéphez a mobilt és meg is jelenik az Odinban.

Harmadik lépés: Szoftver tallózás Odinban

Ezután tallózzuk a letöltött szoftvert. Láthatjátok, hogy van BL, AP, CP és CSC szekció, ugyanezen előtagú fájlokat kell egyesével betölteni ide. Fontos, hogy a CSC-hez a HOME_CSC kezdetű fájlt töltsük be és mivel az AP igen nagy méretű, ezért lehet hogy akár 1 percet is igénybe vesz a feldolgozása.

Nézzünk át az ‘Options’ tabra, ha minden így néz ki, ahogy a képen van és a telefon Download módban van, akkor mehet a Start.

A folyamat nagyjából 3-4 percet fog igénybe venni, ezután a mobil újraindul, és az új rendszer varázslójával fogunk találkozni. Amint ezen végighaladtunk, máris fogad minket az Android 8.0 Oreo és a Samsung Experience 9.0 felület.

Egyéb fontos dolgok!

Érdemes figyelni a SamMobile oldalát, főleg ha felraktad egy másik ország szoftverét, ugyanis ha megjelenik a magyar XEH szoftver, azt ugyanígy érdemes lesz letölteni és feltenni. Ha esetleg nem jönne be az Oreo rendszer, akkor a SamFirm-be írd be a XEH régiókódot és akkor leszedi a Nougat rendszert. Fontos, hogy ez csak addig működik, míg fel nem teszik a magyar Oreót a SamMobile oldalára.

Nos ennyit kell tenni, legyetek körültekintőek, csináljatok biztonsági mentést és csak saját felelősségre telepítsétek ilyen módon a rendszert. Ha nem fontos, inkább várd ki az OTA frissítést.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.