Hirdetés

Összeszedtem 5+1 Android tippet, trükköt, amelyekről lehet, hogy nem is hallottatok. Igyekeztem olyanokat választani, amelyek a legtöbb Androidos mobilon ott vannak. A lenti videóban láthatjátok is őket, de ha szövegesen olvasnátok, akkor arra is van lehetőség.

SD kártya titkosítás

Amennyiben egy okostelefon bővíthető, úgy a megfelelő óvintézkedések nélkül bárki hozzáférhet az SD kártyán tárolt fényképekhez, zenékhez, kényesebb adatokhoz, ami nem feltétlen ad okot az örömre. Erre is van egy megoldás és ez az SD kártya titkosítása. Ezzel gyakorlatilag körbeveszed a kártyád tárhelyét egy fallal, aminek ajtaját csak egy bizonyos kullcsal tudsz kinyitni, ez pedig azon a telefonon van biztonságosan tárolva, amelyről a titkosítást indítottuk.

Ennek van előnye és hátránya is. Akkor érdemes ezzel élni, ha kizárólag a telefonodban használod a memóriakártyát és nem szeretnéd, hogy mások hozzáférjenek a rajta lévő fájlokhoz abban az esetben, ha ellopják a készüléket. Akkor viszont nem érdemes, ha számítógéphez vagy más eszközhöz is szoktad használni, ugyanis ilyenkor nem fog megjeleníteni semmit.

Ha titkosítva van az SD kártya és javíthatatlanul összetört vagy elromlott a telefonod, akkor a kártya adatai is elvesznek, ugyanis más eszközzel nem férhetünk hozzá a tartalmához. Ebben az esetben formázni kell a kártyát, ha újra szeretnéd használni. A legtöbb bővíthető okostelefonnál ez a funkció megtalálható a beállításokon belül mint SD kártya jelszó vagy SD kártya titkosítás.

Hívás elutasítás gyors üzenettel

Van az az élethelyzet, amikor érkezik egy hívás, de éppen nem tudjuk felvenni. Erre az esetre van egy gyors mód, hogy tudassuk a másik féllel, hogy épp nem érünk rá és ez a gyors elutasító üzenet, ezt is a beállításokon belül találjuk meg.

Vannak alapértelmezett üzenetek, ezeket természetesen lehet szerkeszteni vagy adhatunk újakat is hozzá, így pár koppintással értesíthetjük a másik felet, hogy hamarosan visszahívjuk vagy hogy épp miért nem tudtuk felvenni a hívást.

Láthatatlan jelkód

Amikor jelkóddal védjük a mobilunkat, előfordulhat, hogy illetéktelenek láthatják, hogy milyen mintát rajzoltunk le. Van lehetőség arra, hogy megnehezítsük a dolgukat, el tudjuk tüntetni a vonalakat. Ha elég gyorsan rajzolunk, akkor a leselkedők azt sem fogják tudni, hogy honnan indultunk és mi volt a minta. A legtöbb telefonon ez a funkció a képernyőzár beállításai között található meg.

Időzített ki-/bekapcsolás

Ha szeretnél üzemidőt spórolni és 100%-ig biztos vagy benne, hogy nem fog senki sem keresni a hajnali órákban, akkor használhatsz időzített ki- és bekapcsolást. Ha ez be van kapcsolva, akkor kizárólag a beállított ébresztésre fog bekapcsolni, illetve ha lejárt az időzítés. Ilyenkor hívásokat nem fogunk tudni fogadni. Ez a funkció sajnos nem minden Androidos mobilnál érhető el.

Rejtett teszt menü

Ahol a gyártó nem tiltja, ott elérhető egy rejtett menü, amit a *#*#4636#*#* USSD kóddal tudunk előhívni. Ezen belül láthatjuk a IMEI számát, hálózati adatait, az akkumulátor töltöttségét, hőmérsékletét, a pontos használati statisztikákat és a Wi-Fi státuszát. Akit érdekel, az böngészhet ezen belül.

OTG egér

Ja összetört a telefonod, nem érzékel a kijelző és te csak adatot szeretnél menteni róla, akkor általában jóvá kell hagyni a telefonon, hogy megbízható a számítógép vagy hogy éppen fájlátviteli módban szeretnénk csatlakozni.

Amennyiben a telefonod OTG képes, akkor mindössze egy adapterre van szükséged és bármilyen USB-s egeret csatlakoztathatsz a telefonhoz. Ilyenkor a képernyőn is megjelenik egy egér és kattinttással tudunk navigálni. Ez működik USB hubbal is, ha egyszerre használnánk egeret és csatlakoztatnánk számítógéphez. Ez abban az esetben nem működik, ha annyira betört a kijelző, hogy nem is látunk semmit rajta.

Remélem, hogy tudtam valamelyikkel újat mutatni.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.