A Sony az idei MWC-n két okostelefont mutatott be, az Xperia XZ2-t és az XZ2 Compactot. A korai pletykák alapján számítottunk egy harmadik, Pro modellre is, ami 4K kijelzővel rendelkezik…hát nem így lett.

Az UAProf (User Agent Profile) forráskódjában feltűnt egy Sony H8176 modellszámú készülék, ami 4320 x 2160 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik. Ez lenne az Xperia XZ2 Pro?

A kijelző felbontásából következtethető, hogy 18:9-es képarányról van szó, illetve az is kiderült, hogy a telefon Android 8.1 Oreo operációs rendszerrel érkezik. Mivel az MWC-n bemutatott mobilokban is a Qualcomm legújabb processzora dolgozik, így minden kétséget kizáróan mondható, hogy a H8176-ban is Snapdragon 845 lesz.

Korábban felbukkant a HTML5 benchmark tesztjén egy H8116 modellszámú készülék is Android 8.1 Oreóval a fedélzetén, ebből az következtethető, hogy két variánst fognak piacra dobni, esetleg más régióba szánják őket.

Hamarosan jön a duál kamerás Sony

A Sony az MWC-n beszélt a duál kamerás megoldásáról, ami szerintük annyira jó lesz, hogy a kamera többet fog látni sötétben, mint az emberi szem. Ezt demózták is nekünk és tényleg ígéretesnek néz ki. Specifikációkat nem árultak el, hisz még prototípus, de már dolgoznak a duál kamerás okostelefonjukon, ami tippünk szerint az Xperia XZ2 Pro lesz.

Valószínűtlen, hogy nyáron sajtóeseményt tartana a Sony, így a készüléket vélhetően a szeptemberi IFA kiállításon fogják bemutatni.

Sony Xperia XZ2 és XZ2 Compact – képgaléria

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.