A Galaxy S8 (tesztünk ITT olvasható) mindenképp egyike a ma kapható legjobb okostelefonoknak, viszont csúcskategóriához illően megkérik az árát. A bő 200 ezer forintot pedig sokan nem engedhetik meg maguknak, és erre most itt egy megoldás. Hallottál már a Meiigoo gyártóról? Hát mi sem sokat, de most piacra dobták legújabb készüléküket, amelyet minő véletlenül épp S8-nak neveztek el.

Sőt, nem csak a nevet “vették kölcsön”, hanem a külsőt is, amely igen erősen hasonlít a Samsung büszkeségére. Oldalt lekerekített, üveg elő- és hátlap, fém keret, még a SIM tálca is ugyanott van rajta. Az elsőre csinos külső mögött aztán felsejlenek az olcsóság titkai. A cég honlapján is csak lekerekített üvegről írnak, így a 6,1 hüvelykes, Full HD+ felbontású, 18:9 képarányú kijelző panelje biztosan sík, már csak azért is, mert AMOLED-ről szó sem esik (de ugyanúgy Infinity Display-nek hívják).

 

Az igazi csapás viszont akkor ér minket, ha a műszaki adatokat kezdjük böngészni. A telefon lelke egy MediaTek MT6750T chip, ami hiába nyolcmagos, jóindulattal is csak középkategóriásnak lehet nevezni. Ehhez 4 GB RAM és 64 GB belső memória tartozik, ezek még stimmelnek is az eredeti S8-ra, sőt a belső tár microSD-vel bővíthető. Hátul duál kamerát találunk, a fő szenzor egy 13 megapixeles Sony, a másodlagos pedig egy 5 megapixeles, ezt a mélyélességhez használja a rendszer.

Mindezt f/2.2-es optikával, ami jócskán elmarad az S8-féle f/1.7-től. Ide került az ujjlenyomat-olvasó is, ennek elhelyezése kivételesen jobbra sikerült az eredetinél. A 3300 mAh-s akkumulátor elfogadhatónak mondható, és van 3,5 mm-es jack, meg USB-C csatlakozó is (gyorstöltést felejtsük el). Szintén jó pont, hogy Android 7.1-es rendszerrel kapjuk meg, ami valószínűleg gyári, módosítatlan változat. Akinek a fentiekel együtt beleszeretett a Meiigoo S8-ba, az most kínai webshopokban 165 dollárért, azaz kb. 45 ezer forintnak megfelelő összegért hozzájuthat. Ja, és van benne B20 is.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.