Nem is olyan rég a dupla hátlapi kamera a csúcskészülékek privilégiuma volt. Azonban Kína is meglátta a potenciált benne és sok kisebb gyártó is megpróbálkozott ezzel a középkategóriában, sőt már vannak kifejezetten olcsó mobilok is, melyeket kifejezetten a duál kamerára hegyeztek ki.

A Nokia (HMD Global) február végén leplezte le az újragondolt Nokia 3310 mellett az androidos portfóliót, melynek tagjai a Nokia 3, a Nokia 5 és a Nokia 6. Ezek a készülékek a hírek szerint még ebben a hónapban kaphatóak lesznek Magyarországon is, mi is nagyon várjuk őket már tesztre.

Evan Blass (@evleaks) jóvoltából betekintést nyerhetünk, hogy mit tervez következőnek a Nokia. Amennyiben a feltöltött videó hiteles (ami Evan nevéhez köthető, az általában az is), akkor a finnektől is lehet számítani duál kamerás okostelefonra a közeljövőben, azonban ennél többet még nem tudunk.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.