A TomTop.com webáruház jóvoltából jutott el hozzánk az SJ4000 akciókamera. Nem a legújabb modellről van szó, de mindenképp gondoltunk csinálni róla egy tesztet, hogy lássátok, mit tud ez az olcsó akciókamera.

Bemutató

Először is nézzük, hogy milyen tulajdonságokkal áldották meg ezt a modellt. A legfontosabb része a lencse, ami egy 12 megapixeles Panasonic MN34120PA típusú CMOS érzékelő, az optikának pedig 170 fokos látószöge van. Ezzel FullHD felbontású videókat lehet rögzíteni 30 fps-sel, míg a 720p-s videókat 60 fps-sel tudjuk felvenni.

sjcam-sj4000-tech2 (10)Az akciókamerán van egy 1.5 inches LCD kijelző, illetve mindössze 4 gomb. Két gomb az oldalán felel a menüben történő navigálásért és a felvétel közbeni digitális zoomért, az elején levő gombbal tudjuk bekapcsolni, illetve váltogatni a videórögzítési, a képkészítési, a képnézegetői és a menü módok között, végül a tetején találunk egy OK gombot, amivel a rögzítést tudjuk elindítani/megállítani, illetve a menüpontokba belépni. Amit mi kaptunk, az nem WiFi-s modell, így okostelefonról nem tudjuk vezérelni, de van hozzá applikáció, így ha a WiFi-s modellt választjátok, akkor okostelefonon mindig láthatjuk, hogy mit vesz a kamera.

sjcam-sj4000-tech2 (8)A kamerának cserélhető és tölthető (900 mAh kapacitású) akkumulátora van, az oldalán levő microUSB-n keresztül lehet tölteni, illetve számítógéphez is ezen keresztül csatlakoztathatjuk, ha pedig kiválasztjuk a tárolóeszköz opciót, akkor máris megjelenik a számítógépen a tartalom.

sjcam-sj4000-tech2 (6) sjcam-sj4000-tech2 (4)

Az SJCAM SJ4000-nek nincs belső memóriája, így mindenképp kell hozzá memóriakártya. Ez nem is alap tartozék, így vásárolni kell, viszont ha vásároltok, akkor érdemes Class6-os vagy Class10-es kártyát venni, hogy megfelelő sebességgel tudja írni és olvasni.

sjcam-sj4000-tech2 (1)A doboz rengeteg tartozékot rejt, kapunk hozzá pántot, hogy a sisakra erősíthessük, illetve biciklire vagy övre rögzíthető modult. Természetesen jár a kamerához a vízálló tok, amivel 30 méter mélységig tudunk víz alatti felvételeket készíteni és így bátran elvihető a kamera síelésre vagy vízi sportokhoz.

Felvételek / Képek

A főbb tudnivalókat elmondtam az SJCAM SJ4000-et illetően, úgyhogy most már beszéljenek magukért a felvételek és a fotók.

sjcam-sj4000-tech2 (13) sjcam-sj4000-tech2 (12) sjcam-sj4000-tech2 (14)

sjcam-sj4000-tech2 (11)

A minőség nem ér fel egy GoPro kamerával, a képek sem egy okostelefonéval, viszont az árához képest elég jó minőséget képvisel.

Ár/Érték arány

Ez az akciókamera hazánkban is kapható, mi történetesen a TomTop.com webáruháztól kaptuk a tesztterméket, ahol 19.500 Ft-nak megfelelő összegért lehet megvásárolni (árfolyamtól függően) a webáruház európai raktárából, így ténylegesen ennyit kell érte fizetni.

Egy akció keretében augusztus 15-ig a német raktárból 4$ kedvezménnyel vihető el a kamera a “TT30” kuponkóddal.

Ennyi pénzért kiváló választás lehet azoknak, akik nem akarnak több, mint 100.000 Ft-ért GoPro kamerát vásárolni. Ez is ugyanúgy vízálló, jó felvételeket készíthetünk vele az árához képest és olcsó.

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Külső
9
Funkcionalitás
7
Minőség
8
Ár/Érték arány
10
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.
sjcam-sj4000-akciokamera-tesztAlapmodellről van szó, nincs benne WiFi, FullHD-ban csak 30 fps-sel rögzít, viszont pénztárcabarát megoldás.