Hirdetés

A GoPro ma bemutatta három új akciókameráját, a Hero 7 White-ot, a Hero 7 Silvert és a Hero 7 Blacket. A három közül a White a legolcsóbb, a Black pedig a legjobb.

A GoPro Hero 7 Black 399 dolláros (kb. 110.000 Ft) árcédulával rendelkezik, ugyanazt a 12 MP-es szenzort és GP1-es processzort kapta, mint ami a Hero 6 Black is, azonban RAM-ból többet kapott és bővítették az ún. „HyperSmooth” stabilizáció funkcióval. A videók felbontása sem változott az elődhöz képest, a lehetőségek: 4K@60FPS, 2K@120FPS és 1080P@240FPS.

A Hero 7 Black is vízálló (tok nélkül) 10 méter mélységig, van lehetőség stream készítésére és GPS helyadatokkal is szolgál, azonban az új „HyperSmooth” stabilizációnak köszönhetően az akciókamera külső gimballal is kiválóan együtt tud dolgozni, így a felvételek még stabilabbak lesznek, ez leginkább sporttevékenységek mellett jön jól.

Az elektronikus képstabilizátor a Hero 6-hoz hasonlóan itt is a giroszkópból nyert mozgási adatokból táplálkozik, de ez nem indokolja a Hero 6 tulajdonosoknak a váltást.

A Hero 7 Silver 299 dolláros (kb. 83000 Ft) áron érkezett, a Hero 7 White pedig 199 dollárba (kb. 55000 Ft) kerül. A két modellben nincs meg a GP1-es processzor, az új stabilizálási funkció, illetve a szenzor is egy kisebb, 10 megapixeles egység.

A Hero 7 Silver maximum 4K@30FPS-ben rögzít, a Hero 7 White pedig 1440P@60FPS-re képes és GPS sincs benne. A Blackkel ellentétben ezek kijelzőt sem kaptak a szenzor mellett, szóval nem látjuk, hogy éppen megy-e a rögzítés (csak hátul).

Az új akciókamerák Amerikában már jövő csütörtöktől kaphatók lesznek, vélhetően hazánkba is jönnek hamarosan.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.