A Samsung csendben bemutatott két új A-szériás mobilt, a Galaxy A30-at és az A50-et, utóbbi Magyarországon is kapható lesz. Első blikkre elég ütős ajánlatnak tűnik, szép a dizájn, Infinity-U kijelzővel fogunk találkozni, kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval látták el és méretes akkumulátort kapott.

A Galaxy M10 és M20 után várható volt, hogy a Samsung az A-szériát is megreformálja, meg is jelent az imént említett két modell. Az erősebbik (Galaxy A50) nagyon ígéretesnek tűnik, kézben fogva szerintem nagyon kényelmes, 7,7 milliméter vastag, IP68-as tanúsítványnak is megfelel és sokak örömére a jack csatlakozó sem maradt le.

Ami különleges a Galaxy A50-ben, hogy a csúcstelefonoknál jellemző kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót is megkapta, azonban a retail (demo, hogy ne jelszavazzák le mások) szoftver miatt ezt nem tudtuk kipróbálni. Az Infinity-U kivágással rendelkező kijelző 6,4 hüvelykes, valamint FHD+ (1080 x 2340 pixel) felbontású és Samsunghoz híven természetesen Super AMOLED. Hardveres fronton egy 10 nm-es Exynos 9610 típusú, 8 magos rendszerchipet, 4 vagy 6 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB tárhelyet kapunk, ami bővíthető microSD kártyával is.
Az Android 9.0 Pie rendszert és One UI felületet futtató Galaxy A50 előlapján egy elég komoly felbontású, 25 MP-es, f/2.0 rekeszértékű kamera található, a hátlapra pedig egy tripla rendszer került. A fő kamera 25 MP-es, f/1.7 rekeszértékű, mellette egy 8 MP-es ultra széleslátószögű valamint egy 5 MP-es mélységkamera található. A telefon így nem képes optikai zoomra, csak portréfotókra és széles látószögű fotókra a normálokon felül, a halszemeffektus itt azért erősen jelen van.
Samsung telefonoknál, főleg amelyeket Európában is értékesítenek igen ritka a nagyméretű, tényleg nagy méretű akkumulátor, a Galaxy A50 viszont egy 4000 mAh-s telepet kapott, amit a Samsung gyorstöltési szabványával 15W-tal tudunk tölteni. A vízálló, igen jól kinéző, üveg hatású műanyag hátlappal és jó tulajdonságokkal rendelkező Galaxy A50 Magyarországra április elején érkezik, sajnos az ára egyelőre nem ismert, de várjuk nagy szeretettel.