A Samsung csendben bemutatott két új A-szériás mobilt, a Galaxy A30-at és az A50-et, utóbbi Magyarországon is kapható lesz. Első blikkre elég ütős ajánlatnak tűnik, szép a dizájn, Infinity-U kijelzővel fogunk találkozni, kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval látták el és méretes akkumulátort kapott.

A Galaxy M10 és M20 után várható volt, hogy a Samsung az A-szériát is megreformálja, meg is jelent az imént említett két modell. Az erősebbik (Galaxy A50) nagyon ígéretesnek tűnik, kézben fogva szerintem nagyon kényelmes, 7,7 milliméter vastag, vízállósági tanúsítványt nem kapott, de sokak örömére a jack csatlakozó nem maradt le.

Ami különleges a Galaxy A50-ben, hogy a csúcstelefonoknál jellemző kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót is megkapta, azonban a retail (demo, hogy ne jelszavazzák le mások) szoftver miatt ezt nem tudtuk kipróbálni. Az Infinity-U kivágással rendelkező kijelző 6,4 hüvelykes, valamint FHD+ (1080 x 2340 pixel) felbontású és Samsunghoz híven természetesen Super AMOLED. Hardveres fronton egy 10 nm-es Exynos 9610 típusú, 8 magos rendszerchipet, 4 vagy 6 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB tárhelyet kapunk, ami bővíthető microSD kártyával is.
Az Android 9.0 Pie rendszert és One UI felületet futtató Galaxy A50 előlapján egy elég komoly felbontású, 25 MP-es, f/2.0 rekeszértékű kamera található, a hátlapra pedig egy tripla rendszer került. A fő kamera 25 MP-es, f/1.7 rekeszértékű, mellette egy 8 MP-es ultra széleslátószögű valamint egy 5 MP-es mélységkamera található. A telefon így nem képes optikai zoomra, csak portréfotókra és széles látószögű fotókra a normálokon felül, a halszemeffektus itt azért erősen jelen van.
Samsung telefonoknál, főleg amelyeket Európában is értékesítenek igen ritka a nagyméretű, tényleg nagy méretű akkumulátor, a Galaxy A50 viszont egy 4000 mAh-s telepet kapott, amit a Samsung gyorstöltési szabványával 15W-tal tudunk tölteni. A vízálló, igen jól kinéző, üveg hatású műanyag hátlappal és jó tulajdonságokkal rendelkező Galaxy A50 Magyarországra április elején érkezik, sajnos az ára egyelőre nem ismert, de várjuk nagy szeretettel.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.