Hirdetés

Nemrég bejelentésre került a Motorola és a Bullitt Group új, masszív kialakítású mobilja, mely strapabírósága ellenére nélkülöz szinte minden kompromisszumot.

A gyártó fontosnak tartja a kézzelfogható, mindennapi életben is észrevehető fejlesztéseket. Erre a Motorola Defy kiváló példa. A mobil IP68-as szabványt kapott, így nyugodtan vízbemeríthetjük, és akár vízalatti fotókat is lőhetünk vele. Emellett megfelel a MIL-STD-810H katonai szabványnak, így ellenáll az extrém hőmérsékletnek, az erős rázkódásnak. A készüléket letesztelték 1,8 méter magasról történő becsapódással, amit átvészelt minden sérülés nélkül.

A Defy-vel a cég megtalálta az arany középutat. Nem „atombombaálló”, mint egy CAT mobil, viszont az átlagnál bőven nagyobb a strapabírósága. Emellett hardveresen egy teljesen jól használható középkategóriás mobil, ami a többi komoly strapatelefonra nem jellemző.

Android 10-es rendszerrel érkezik a telefon. Ezt egy Qualcomm SD662 2 GHz-es, nyolcmagos processzor hajtja, ami egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorból (20W töltés) nyeri az áramot. 4 GB RAM-ot és 64 GB (bővíthető) belső tárhelyet kapunk. Ez bőven elég az akadásmentes működésre átlag alkalmazások használata közben, illetve jópár fényképet is el tud tárolni. A főkamera egy 48 MP-es, f/1.8-as rekeszértékű szenzor. Ehhez társul egy 2 MP-es mélységérzékelő lencse, egy szintén 2 MP-es makró lencse és egy 8 MP-es előlapi kamera. 5G támogatást nem kapunk. A kijelző talán az egyetlen olyan dolog, ami igazán csalódástkeltő, hiszen egy 115 ezer forintos készüléknél azért elvárnánk egy FHD+ panelt, a Defy esetében viszont csak HD+-t kapunk, azt viszont legalább Gorilla Glass Victus üveggel.

A Motorola Defy ugyan nem egy csúcstelefon, de remek választás lehet azok számára, akik szeretnének egy strapabíró társat akár a mindennapokra, akár a hétvégi esős, saras, kihívást jelentő kalandokra. A Defy június 21-től érhető el az Extreme Digital és az eMAG kínálatában.

Hirdetés
Tomi
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.