Egy meg nem erősített riport alapján a Samsung új középkategóriás lapkája, az Exynos 9610 már fejlesztés alatt van, a Snapdragon 660 ellenfelének szánná a vállalat.

Az Exynos 9610-ben 8 rendszermag lenne, melyből 4 db Cortex-A73 és 4 db Cortex-A53 lenne, a gyártási technológia pedig 14 nanométer. Netcam Cat.13-as LTE modemmel és Mali-G72 MP3 grafikus gyorsítóval fogják felvértezni, ha igazak a hírek.

Ami érdekesség, hogy ez lenne az első Exynos 9-szériás chip, mely számozásban is követi a brandet, ugyanis hiába volt Exynos 9-es a Galaxy S8-ban is szereplő Exynos 8895, számozásban mégis az előző szériára emlékeztet.

A kiszivárgott infók alapján elmondható, hogy az új Exynos rendszerchipet 2017 utolsó negyedévében láthatjuk viszont okostelefonokban, szóval még van egy kis idő addig. A Samsung ezek közül semmit nem erősített meg, szóval várjuk a hivatalos álláspontot.

Hirdetés
FORRÁSMySmartPrice
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.