A Samsung korábban elhintette, hogy érkezőben az Exynos 9-es széria, melynek első képviselője a 8895 lett. A vállalat szerint az új SoC 27%-kal jobb teljesítményre képes, közben pedig 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt, köszönhetően a 10 nanométeres FinFET gyártási technológiának, valamint a továbbfejlesztett 3D tranzisztor struktúrának.

A chipsetben új 5CA LTE modem is helyet kapott, így gyorsabb hálózati sebesség érhető el (1 Gbps letöltés / 150 Mbps feltöltés), illetve Mali-G71 MP20 GPU-t kapott, aminek kb. semmi nem okozhat problémát. Az Exynos 8895 ugyanúgy 8 magos, melyből az alacsonyabb teljesítményű 4 mag Cortex-A53, a nagy teljesítményre képes 4 mag pedig a Samsung saját megoldása.

Az Exynos 8895 úgynevezett heterogén rendszer architektúrával bír (HSA – Heterogeneous System Architecture), amivel mind a 8 mag képes egyszerre dolgozni, meg tudják osztani a feladatokat egymás között. A jobb teljesítmény és az energiahatékonyság mellett mesterséges intelligenciára is optimalizálták, ami jól jöhet a Bixby-nél, 4K-s megjelenítőt, LPDDR4x RAM-okat, eMMC 5.1, UFS 2.1 és SD 3.0 tárhelyeket támogat.

Kamerát tekintve akár 28 megapixeles szenzort is elvisel mindkét oldalon, a hátlapon pedig akár 28 + 16 MP duál kamera rendszert is támogat. Az Exynos 8895 az első Exynos 9 szériás chipset és vélhetően ez kap helyet a Galaxy S8-ban (a korábban pletykált Exynos 9810 helyett).

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.