Hirdetés

Nálunk járt a Samsung új aktivitásmérője, mely június 2-án bemutatkozott be a Gear Fit utódjaként – és azt kell mondanom, hogy méltó utód lett.

Dizájn

A Samsung a Gear Fit 2 tervezésénél fontosnak tartotta, hogy az eszközt a felhasználó ha lehet, ne vegye le (inkább használja), ezért úgy alakították ki, hogy az több órai használat után is kényelmes, hordható legyen. Ebben segít a rugalmas gumi szíj, illetve magának az aktivitásmérőnek a kialakítása is.

samsung-gear-fit-2-tech2 (7)Az ergonomikus dizájnnak és súlyának köszönhetően egyáltalán nem kényelmetlen a viselése, éjszaka sem zavaró, miután megérkezett hozzánk 3 nap után vettem csak le (vízálló is).

samsung-gear-fit-2-tech2 (10)A Gear Fit 2 kapott egy 1.5 inches Super AMOLED érintőkijelzőt (216 x 432 pixel), ezen láthatjuk majd a tartalmakat. Az oldalán találunk két gombot, a nagyobbik szolgál visszalépésre, a kisebbik pedig a főképernyőre való kilépésre, illetve a menübe való belépésre. Navigálásra természetesen az érintőkijelzőt használjuk.

samsung-gear-fit-2-tech2 (6)A többi érdekességet az eszköz alján találjuk. Itt található a pulzusmérő szenzor, illetve a töltő mágneses csatlakozója. Ahogy a lenti képen is látható, a szíj cserélhető. Mi egy „S” méretű szíjjal kaptuk, viszont ha nagyobb méretű kell, gond nélkül cserélhető.

samsung-gear-fit-2-tech2 (11)Őszintén szólva nekem sokkal jobban tetszik, mint az első generáció, kicsit szélesebb kijelzőt kapott, ami szerintem sokkal szebbé teszi. Anno kipróbáltuk a Gear Fit-et is és ez nekem határozottan jobban bejön.

Tulajdonságok

A Gear Fit 2 a Samsung saját, Tizen OS operációs rendszerét futtatja, tehát a felület teljesen egyedi, viszont egyszerű kezelni, amit lentebb, a videón is láthattok majd. A teljesítményről egy 2 magos, magonként 1 GHz-es órajelen működő processzor gondoskodik, amihez jár 512 MB RAM memória. A hardver és a szoftver teljesen összhangban működik, nem sokat gondolkodik a különböző feladatokon, szinte azonnal megcsinálja, amire utasítom.

Az akkumulátor 200 mAh kapacitású, szenzorokat tekintve pedig találunk benne pulzusmérőt, gyorsulásmérőt, gyro-szenzort és barométert. A Gear Fit 2 képes Bluetooth és WiFi kapcsolat létesítésére is, a WiFi hálózatot a Bluetooth párosítás után az okostelefontól ismeri meg.

Ami különleges a Gear Fit 2-ben, hogy van benne GPS és beépített 4 GB tárhely is. Előbbi azért fontos, mert így az okostelefont otthon tudjuk hagyni, ha elindítjuk az edzést, a kütyü figyeli azt is, hogy merre járunk, így ha hazaérünk és kapcsolódik az okostelefonhoz, akkor az S Health applikációval szinkronizálva megtekinthetjük, hogy merre is jártunk, illetve ezt meg is oszthatjuk közösségi oldalakon.

A 4 GB tárhely pedig arra szolgál, hogy zenéket tudjunk tárolni rajta. Az okostelefonon lévő számokat a Samsung Gear applikáción keresztül tudjuk rárakni az órára és ha van egy bluetoothos hangeszközünk (fülhallgató, fejhallgató, például egy Gear IconX), akkor telefon nélkül hallgathatjuk kedvenc számainkat.

Felület / Funkciók

A Gear Fit 2 alapjáraton 9 számlappal rendelkezik, ezeket testre tudjuk szabni, de akár le is tudunk tölteni egyedi felületeket is, amiket külsős fejlesztők készítettek.

Magáról a felületről itt láthatjátok a videót, amiben minden tudnivaló benne lesz a Gear Fit 2-ről.

Pár gondolatban összegezve, hogy mit mér, mit tud és mit nem a Samsung Gear Fit 2.

 • mutatja a lépésszámot
 • mutatja a megtett emeletek számát
 • mutatja az elégetett kalóriát
 • mutatja a az aktuális, a napi legalacsonyabb és legmagasabb pulzusszámot
 • rögzíthető a napi víz- és koffeinbevitel
 • kezeli az értesítéseket
 • gyorsválaszokat adhatunk az eszközről, amiket az appon belül testre tudunk szabni
 • nincs benne hangszóró és mikrofon, így hívást fogadni nem lehet vele
 • ha hívás érkezik, fel lehet venni és el lehet utasítani az órán, viszont a telefonon kell beszélni
 • zenét lehet rajta tárolni (appon keresztül lehet csak rárakni)
 • méri és mutatja GPS alapján a megtett utat
 • S Health applikációval szinkronizál

Samsung Gear applikáció

Ahhoz, hogy teljeskörűen tudjuk használni a Gear Fit 2 aktivitásmérőt, párosítani kell okostelefonnal. Ezt a Samsung Gear applikáción keresztül tudjuk megtenni.

samsung-gear-fit-2 (15) samsung-gear-fit-2 (14)

Ha sikerült a párosítás, akkor az appon keresztül is be lehet állítani a számlapot, testre lehet szabni, hogy mely alkalmazásoktól szeretnénk fogadni értesítéseket, beállíthatjuk, hogy a Gear Fit 2 menüjében milyen sorrendben legyenek az appok, illetve amelyek nem fontosak, azokat törölhetjük is.

samsung-gear-fit-2 (11) samsung-gear-fit-2 (12) samsung-gear-fit-2 (13)

Ezen kívül itt tudjuk rárakni a zenéket (akár automatikus szinkronizálás is lehet),  a beállításokon belül hozzáadhatunk új gyorsválaszi lehetőségeket, illetve hozzárendelhetünk egy kiválasztott funkciót a kezdőoldal gomb dupla megnyomásához. Természetesen itt is van „Gear megkeresése” funkció arra az esetre, ha él a kapcsolat a telefon és a kütyü között, de arra se emlékszünk hova raktuk le, ugyanez működik fordítva is az óráról, ha nem találjuk a telefont.

S Health

Minden belépés után automatikusan szinkronizálja az adatokat az okostelefon a Gear Fit 2-vel, így összesítve, részletesen láthatjuk mozgási és alvási tevékenységeinket, grafikonon mutatja a pulzusszámokat, amit automatikusan, 10 percenként mér a Gear Fit 2.

samsung-gear-fit-2 (5) samsung-gear-fit-2 (3)

Napi összesítésekben láthatjuk az aktív, mozgással töltött percek számát, illetve hogy ebből mennyi volt gyaloglás és futás. Ha bekapcsoltuk a helyadatokat, akkor konkrétan visszanézhető az útvonal is.

samsung-gear-fit-2 (9) samsung-gear-fit-2 (5) samsung-gear-fit-2 (1)

Akkumulátor szempontjából pozitívan csalódtam. A kapacitás 200 mAh, de ahhoz képest igen sokat bír a Gear Fit 2. Teljes feltöltés után 3-4 napon keresztül használható a kütyü, ezalatt méri 10 percenként a pulzusszámot, a megtett lépések számát, az elégetett kalóriát és még sorolhatnám. Ez szerintem egy nagyon jó érték ahhoz képest, hogy mit tud. Körülbelül 1 óra alatt a mellékelt mágneses bölcsővel fel is tölthető.

Ár/Érték arány

A Samsung Gear Fit 2 már kapható Magyarországon. Megvásárolható az Edigital oldalán is 69.990 Ft-ért, de olcsóbban is elérhető például az rbx.hu oldalán, ahol bruttó 57.200 Ft-ba kerül a Samsung új aktivitásmérője.

Tulajdonképpen nem annyira drága ahhoz képest, hogy mit tud, ugyanis van benne GPS, beépített tárhely, méri a pulzust, az alvási szokásokat, stílusos, kényelmes, jól bírja az akkumulátora, semmi panaszunk nem lehet az eszközre. Én Apple Watch mellett mondom, hogy jó volt használni a Gear Fit 2-t, maximum annyit említenék meg, hogy nem annyira érzékeny a kézfelemelésre a Gear Fit 2, mint az Apple Watch. Felemelésre jól reagál, viszont ha csak megfordítom a csuklómat, akkor nem mindig érzékeli.

samsung-gear-fit-2-tech2 (8)Egyébként nagyon jó kis eszközt dobott össze a Samsung, tetszett.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

5 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.