A sok pletyka után ma végre bemutatkozott a Samsung Gear Fit következő generációja. A menőbb megjelenés mellett pontosabban méri az aktivitási adatokat az eszköz, mint az előző generáció, valamint GPS chip is kapott benne helyet, így végig nyomon tudjuk követni, hogy merre futunk vagy biciklizünk.

A Gear Fit 2 ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmesen hordható, így a mindennapi viselése egyáltalán nem okoz majd nehézséget. 1.5 inches Super AMOLED érintőkijelzővel rendelkezik (216 x 432 pixel), mely mutatja az időt, a megtett lépések számát és az elégetett kalóriákat. A gyorsulásmérő, a gyro-szenzor és a barométer mellett a Gear Fit 2 pulzusmérő szenzort is kapott, így automatikusan mér, ha bármilyen fitnesztevékenységet elindítunk rajta. Az eszköz az S Health alkalmazással, de más 3rd party alkalmazásokkal is képes szinkronizálódni.

Gear-Fit2-Key-Visual-1 Gear-Fit2-Key-Visual-2

A teljesítményről egy dual-core 1 GHz-es órajelen működő processzor és 512 MB RAM memória gondoskodik, továbbá 4 GB belső tárhelyet és 200 mAh-es akkumulátort kapott. Emellett IP68-as szabvánnyal is rendelkezik, a rendszer pedig a Samsung saját Tizen OS-én alapszik. Természetesen az értesítéseket is kezeli, amelyek az okostelefonról érkeznek. A 4 GB belső tárhelynek köszönhetően tárolhatunk zenéket az eszközön, melyhez ha csatlakoztatunk egy Bluetooth fülhallgatót (legyen az akár a szintén most bemutatott Samsung Gear IconX), akkor nem kell okostelefont cipelni magunkkal.

A Samsung Gear Fit 2 két méretben, valamint fekete, kék és pink színvariációkban érkezik, az értékesítés 2016 június 10-én kezdődik 179$-os nyitóáron. Ez hazánkban 65.000 Ft körüli árnak felel meg, ha hozzászámoljuk az ÁFA-t. Borsos ár érte, viszont az újdonság erejével hat.

Az új aktivitásmérőt a Samsung kisfilmjében is megtekintheted:

Hirdetés
FORRÁSSammobile
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.