Hirdetés

A Twitteren megjelent képek alapján piaci manipulációra is használhatták a megvásárolható „hivatalos” fiókstátuszt.

Egy gyógyszercég nevében posztoltak, melynek következtében a cég részvényei 4.5%-ot estek. A cég nevében létrehozott kamuprofil hitelesített fiók státuszt kapott, köszönhetően, hogy az nemrég megvásárolható lett, és valódi ellenőrzés nélkül megkapta egy ideig bárki, aki előfizetett a Twitter Blue-ra.

A trollok kiposztolták, hogy: „Izgatottan bejelentjük: az inzulin mától ingyenes”, melynek következtében a piac reagált is, a részvények esésnek indultak.

Nem ez az egyetlen eset, más kamuprofilok bejegyzései is bizonytalanságot, mozgolódásokat okoztak a tőzsdén az elmúlt napokban.

Egyelőre visszavonták a funkciót

Péntekre a pipát kínáló Twitter Blue előfizetési lehetőség eltűnt, Musk pedig a hétvégén egy Twitter üzenetben arról nyilatkozott, hogy valószínűleg jövő hét végén térhet vissza az előfizetés a platformra.

A Twitter egyik hivatalos fiókra közben arról posztolt, hogy a hamis fiókok térnyerését elkerülendő bevezették a hivatalos címkét, ez az az szürke pipás megoldás, amiről mi is beszámoltunk.

A kiemelt kép illusztráció, amit a StockSnap készített, forrása a Pixabay

Hirdetés
FORRÁSMashable
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.