Hirdetés

Musk felvetette, hogy jó eséllyel visszatérnek a Twitterre a kitiltott fiókok.

Ismét szavazást tart Elon Musk: ha győznek az igenek, lehetséges, hogy visszatérnek a Twitterre a kitiltott fiókok.

Lehetséges, hogy visszatérnek a Twitterre a kitiltott fiókok

Elon Musk a következő kérdést tette fel ezúttal követőinek:

A Twitternek általános amnesztiát kellene ajánlania a felfüggesztett fiókok számára, feltéve, hogy nem sértették meg a törvényt, vagy nem vettek részt kirívó spamekben?

Jelenleg az igenek állnak többségben, így könnyen lehet, hogy a volt amerikai elnök után a többi száműzött fiók is mentesülhet a tiltás alól, ha a követők megszavazzák.

Nem sokkal azután, hogy átvette a Twittert, Musk azt mondta, hogy a Twitter egy tanácsot hoz létre annak eldöntésére, hogy kit engedjenek vissza a platformra. Ezt az ötletet azóta elvetették, és úgy tűnik, hogy Musk most nagyrészt a saját véleménye alapján hajtja végre az átfogó változtatásokat.

Musk közvélemény-kutatása nem közöl részleteket arról, hogy ez a változás mikor fog bekövetkezni, ha egyáltalán megtörténik. Korábban azt mondta, hogy azt akarja, hogy a negatív és gyűlöletbeszédet tartalmazó tweetek alapvetően láthatatlanok legyenek, hacsak nem keresik őket. Ez azonban továbbra is megköveteli a moderátoroktól, hogy megfelelően jelentsék ezeket a fiókokat, és a Twitter bizalmi és biztonsági osztályát megtépázták az elbocsájtások. Musk azt is tervezheti, hogy erősebben támaszkodik a Twitter Blue ellenőrzésre, bár ezzel könnyedén visszaéltek, és még nem tért vissza a funkció.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.