Hirdetés

Musk szerint az Apple visszatarthatja a Twitter frissítéseit App Store-ban, a feszültség fokozódik.

Elon Musk azt állítja, hogy az Apple azzal fenyegetőzött, hogy ismeretlen okokból visszatarthatja a Twitter frissítéseit az iOS App Store-ban. A hír egy tweet után érkezett, amelyben Musk azt mondta, hogy az Apple többnyire már nem hirdet a platformon, és egy újabb közvélemény-kutatást is meghirdetett, amely azt kérdezte, hogy az Apple-nek közzé kell-e tennie az összes olyan cenzori lépését, amely az ügyfeleit érint.

Musk szerint azzal fenyegetőzik az Apple, hogy visszatarthatja a Twitter frissítéseit az App Store-ban

A hír az Apple és a Musk tulajdonában lévő Twitter közötti feszültség növekedésére utal. Musk bírálta az Apple App Store díját az alkalmazáson belüli vásárlásokért, és rejtett 30%-os adónak nevezte az interneten. Phil Schiller, az Apple App Store vezetője pedig Musk hatalomátvétele után törölte Twitter-fiókját, nem sokkal azután, hogy Donald Trump fiókját visszaállították.

A CBS Newsnak adott november 15-i interjúban az Apple vezérigazgatója, Tim Cook azt mondta, hogy „azt mondják, hogy továbbra is moderálni fognak. Számítok rájuk, hogy továbbra is ezt teszik.” Musk azonban ígéretet tett a Twitter moderálási irányelveinek lazítására, és a felfüggesztett fiókok tömeges feloldásának gondolatát vetette fel.

A Twitter már régóta feszegette az Apple App Store moderálásának határait – ami sikeresen rákényszerítette a Discord-ot, a Tumblr-t és más szolgáltatásokat a potenciálisan sértő (általában felnőtteknek szóló) tartalmak elrejtésére, vagy teljes betiltására. A Twitter a nagy platformok közül az egyetlen, amely továbbra is engedélyezi a felnőtteknek szánt tartalmat az alkalmazásában, és Yoel Roth volt Twitter-vezető nemrégiben megjelent vezércikkében felfedte, hogy rendszeresen szóváltásba került az Apple-lel olyan tartalmak miatt, mint a faji szidalmak és a #boobs hashtag.

Ha Musk kijelentése pontos megfogalmazás, a „visszatartás” azt jelentheti, hogy ideiglenesen elutasítják a Twitter alkalmazás frissítését, de komolyabb fenyegetést jelenthet a Twitter iOS App Store-ból történő kivítele – ez végzetes kimenetel lehet a Twitter számára.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.