A kék pipa megvásárolható lett, így hitelét vesztette a hitelesítés. Jön helyette a szürke pipa.

Szürke pipát kapnak a Twitteren azok, akiknek jogosan jár a hivatalos fiók, a kék pipa pedig megvásárolható lesz.

Jön a szürke pipa a Twitterre

A Twitter tulajdonosa bejelentette, hogy a platform havi 8 dollárt fog kérni azért, hogy a felhasználók kék ellenőrző pipát kapjanak, aminek következtében lényegét vesztette volna az ellenőrzöttség. Most a közösségi média felület egy második, szürke pipát ad minden olyan fiókhoz, amelyek hitelességét ellenőrizték és tényleges személyt vagy szervezetet képvisel.

Az új pipa jelenleg például a New York Times és a The Verge profilján látható, azonban Elon Musknak, a Twitter új tulajdonosának és jelenlegi vezérigazgatójának nincs szürke pipája.

Esther Crawford, a Twitter jelenleg alelnöke és a Blue előfizetéses projekt vezetője egy tweetben megerősítette, hogy a Hivatalos (Official) címkét fogják használni az előfizetők és a ténylegesen ellenőrzött fiókok megkülönböztetésére. Az összes fiók, amely eddig kék jelöléssel rendelkezett, nem kapja meg automatikusan az új címkét, tette hozzá egy következő tweetben, és a szürke pipás megerősítés nem megvásárolható.

Az elnökhelyettes szerint kormányzati fiókok, kereskedelmi társaságok, üzleti partnerek, nagyobb sajtóorgánumok, kiadók és közszereplők kapják meg a szürke pipát. A vállalat folyamatosan kísérletezik a fióktípusok megkülönböztetésének módjaival, ami azt jelenti, hogy ez a megoldás valószínűleg még nem a végleges.

Hirdetés
FORRÁSTwitter
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.